Sedanur toprağa verildi: Otopside cinsel istismar bulgusuna rastlandı
16 Eylül’de kaybolan ve 7 gün sonra cansız bedeni bulunan Sedanur Güzel gözyaşları arasında köyünde toprağa verildi. Yapılan ilk otopside cinsel istismar bulgusuna rastlandığı iddia edildi.

80 haneli Paslı köyünde yaşayan Sedanur Güzel 16 Eylül Pazar günü öğle saatlerinde evlerinin önünde kaybolmuştu. Paslı Esin Çağdaş İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi olan Sedanur’un bulunması için çalışmalar başlatılırken, 7 gün sonra cenazesi köy yakınlarında üzeri taşlarla örtülü vaziyette bulundu.

Otopsi için Erzurum Adli Tıp Kurumuna götürülen Sedanur’un cenazesi ailesi tarafından alınarak dün gece saatlerinde Kağızman Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Sabah saatlerinde alınan Sedanur’un cenazesi, Paslı köyüne götürülerek toprağa verildi. Cenaze töreninde Sedanur'un ailesi ve yakınları kriz geçirdi.

Sedanur’un cenazesinde sıcak ve havasız ortam nedeniyle kurtlanma oluştuğunu belirten uzmanlar, bu nedenle vücuttaki darp izlerini tanımlayamadıkları, ancak öldürüldüğünün kesin olduğu yönünde görüş bildirdi. Morarma ve kurtlanma nedeniyle kesin ölüm nedenini belirleyemeyen uzmanların cinsel istismar bulgusuna rastlandığı iddia edilirken, aldıkları kan, DNA ve vücudundaki örneklerin bu durumu kesinleştireceği belirtildi. Kars Valisi Rahmi Doğan ise cinsel istismar iddiasını yalanladı.

Kaynak: Jinnews

İlgili haberler
5 MADDEDE SAYIYORUZ: Çocuk istismarında gerçek önl...

Çocuklara cinsel istismar gündem olduğunda hissettiğimiz duyguların başında öfke ve çaresizlik geliy...

Eylül’ün ölümünün üzerine ‘hadım’ fırsatçılığı

8 yaşındaki minik Eylül’ün istismar edilerek öldürülmesiyle ilgili hükümetten gelen açıklamalarla ha...

Çocuk istismarına karşı kadınlar ayakta!

Ülkenin dört bir yanında kadınlar sokağa çıkarak çocuk istismarına tepki gösteriyor... Kadınlar, yas...