Asgari ücret kadınları nasıl etkiliyor?
Hep erkek işçileri ilgilendiriyor gibi konuşulan asgari ücret çalışan ve hatta çalışmayan kadınları nasıl etkiliyor düşündünüz mü hiç?

Kadın Emeği ve İstihdamı Girişimi Platformundan Gülnur Elçik asgari ücret tartışmalarını ve asgari ücretin kadınlar için önemini Ekmek ve Gül’e anlattı.

Asgari ücretin asıl olarak kadın işçileri etkilediğine dikkat çeken Gülnur Elçik, her 4 kadından birinin esnek çalıştığını, asgari ücretin de esnek çalışan kadınlar için bir güvence olduğunu vurguladı. “Çalışmak kadınlar için o kadar marjinalleştirildi ki asgari ücret de temel olarak erkekler arası bir mesele gibi halledilmeye çalışılıyor” diyen Gülnur Elçik, asgari ücretin kadın çalışanların en az dörtte üçünü ilgilendirdiğine dikkat çekti.

Asgari ücret konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıerlioğlu’nun ‘fedakarlık’ beklentilerini eleştiren Elçik, işçilerin patronlarla aynı kefeye konularak, iki taraf da eşitmiş gibi yaklaşılarak aynı oranda fedakarlık beklemenin doğru olmadığını belirtti.

İlgili haberler
‘Makineden daha ucuz bir işçi' anlatıyor

Bir işçi kadın ne kadar da net özetliyor işçilerin durumunu: “İki yılda öğrendiğim bir çok şey var....

Yaşamaya ne zaman var ne para!

Esenyurt’tan görüştüğümüz kadın işçilerin dilinden dökülen ortak sözcükler yaşamaya zamanın da paran...

Ömür boyu çalışsam göremeyeceğim paradan 3-5 lira...

Ülke Reza Zarrab’ın hükümet yetkililerine dağıttığı rüşvetler ve Erdoğan’ın yakınlarının vergi cenne...