Arin bebeğin ilaçları kesildi, raporları kayıp, durumu kötüleşiyor
Annesiyle birlikte 9 aydır cezaevinde kalan astım ve bronşit hastası Arin bebeğin ilaçları yine kesildi. Baba Mehdi Yılmaz ise kızının sağlık durumundan endişe duyuyor.

Urfa 2 Nolu T Tipi Cezaevinde annesi Esma Yılmaz ile birlikte tutulan 13 aylık astım hastası Arin bebeğe verilen ilaçların tekrar kesildiğini söyleyen Baba Mihdi Yılmaz, “Hastaneye sevk talebine bir ya da 5 ay sonra yanıt verileceğini söylediler. Durumu her geçen gün daha da kötüleşiyor. Artık bir yaşına girdi ve beslenmeye ihtiyacı var” dedi.

Annesi Esma Yılmaz ile birlikte Urfa 2 Nolu T Tipi Cezaevinde tutulan 13 aylık astım hastası Arin bebeğin sağlık durumu gün geçtikçe kötüleşiyor. Anne Esma Yılmaz’ın denetimli serbestlikten yararlanmak için avukatları aracılığıyla yaptığı tüm başvurular reddedilirken, Arin’e verilmeye başlanan ilaçların da tekrar kesildiği öğrenildi.

2 Ağustos günü eşini ve kızını cezaevinde ziyaret eden Mihdi Yılmaz, Arin’e ilaçlarının verildiğini, doktora götürüldüğünü, tahlillerinin yapıldığını ve tahlillerden sonra yeni bir tedavi uygulanacağını belirtmişti. Ancak geçtiğimiz günlerde eşini ve kızını tekrar ziyarete giden Yılmaz, Arin’in ilaçlarının yine kesildiğini öğrendi.

Arin’in revire götürülmeye başlandığını da söyleyen Yılmaz, bir süre sonra bu taleplerinin yine reddedildiğini ve bu yüzden çocuğunun rahatsızlığının nüksettiğini söyledi. Tekrar kötüleşmesi üzerine adeta yalvarılarak Arin’in revire götürüldüğünü kaydeden Yılmaz, ancak bu kez de revirde muayene edilmediğini aktardı.

‘HASTANEYE SEVK TALEBİNDEN HÂLÂ CEVAP YOK’
Baba Yılmaz Arin’i ve eşini en son görmeye gittiğinde cezaevi psikiyatristi ile görüştüğünü aktardı: “Arin’in ilaçlarının verilmediğini sorduğumda elinden gelen her şeyi yaptığını ama kurum olarak bir işleyişlerinin olduğunu söyledi. Hastane sevkini sorduğum zaman ise sevk talebinin yapıldığını ama cevabı almadıklarını belki bir ay ya da 5 ay sonra geleceğini söyledi. Arin için Mardin’de aldığım buhar makinesi eskidi, kullanışlı olmuyor. Yeni bir cihazın olması gerektiğini söyledim hak vermelerine rağmen hiçbir şey yapılmıyor. Artık bir yaşına girdi beslenmeye ihtiyacı var. Anne sütü artık Arin’i doyurmuyor.”
HASTANE RAPORLARINI KAYBETMİŞLER

Arin’nin raporlarını istediğinde “Kayboldu” yanıtı aldığını kaydeden Yılmaz, “Arin’in aşısı vardı, aşısını yaptığımız hastane raporları istiyor ama sorduğum zaman kaybolduğunu belirtiyorlar. Bunun için görüşebileceğim bir yetkili dahi bulamıyorum. HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Adalet Bakanlığına görüşme talebinde bulundu ama talebine ret cevabı verildi” dedi.

Kaynak: Jinnews


NE OLMUŞTU?
5 Haziran 2017’de doğan Arin bebek 3.5 aylıkken cezaeviyle tanıştı ve 9 aydır annesiyle birlikte dört duvar arasında.
Mardin’in Ömerli ilçesi DBP eski İlçe Eşbaşkanı olan Arin’in annesi Esma Yılmaz, 2016 yılında gözaltına alındıktan sonra tutuklandı ve 3 ay sonra tahliye edildi. 29 Kasım 2017’de yeniden tutuklanan Yılmaz, Mardin Ceza İnfaz Kurumundaki 40 günün sonunda “cezaevinin dolu olması” gerekçe gösterilerek bebeği Arin ile birlikte Urfa 2 no’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.
Arin ve annesinin, ailesinin yaşadığı Mardin’den Urfa’ya sürgün edilmesi bebeğin sağlığını olumsuz yönde etkiledi. Babası, Arin ve annesi Mardin’deyken sabah gidip bebeği alıyor, temiz hava ve doktor ihtiyacını karşılıyor, Arin kardeşleriyle vakit geçirebiliyordu ama Urfa’ya gönderildikten sonra astım ve bronşit hastası olan Arin artık dışarı çıkamıyor ve sağlık durumu da gittikçe ağırlaşıyor.
Arin’in ailesi, Arin’in anne sütünü emerken, biberonla su içerken bile tıkandığını, geceleri nefes alamadığı için annesinin tüm gece onu kucağında tutmak zorunda kaldığını, hapishane revirine tıkanmış ciğerleri ve 39.5 derece ateşle gittiğinde “Havalar sıcak, ondandır” denilerek geri gönderildiğini, yazılan ilaçlar astım ve bronşitine iyi gelmediği için fenalaştığını, babasının borç bularak koğuşa alınmasını sağladığı hava cihazı ise artık küçük geldiği için Arin’in nefesine yetmediğini anlatıyor.
Hapishane doktorunun, acil olarak hastaneye sevkinin yapılmasına karar vermesinin üzerinden günler geçmesine rağmen Arin bebek, halen hapishanede ve kötü koşullar nedeniyle vücudunun her yeri yaralar içinde.
Urfa 2 No’lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki 10 kişilik koğuşta 3’ü bebek, 33 kişi kalıyor.
Arin’in sağlık sorunları nedeniyle denetimli serbestlik başvurusunda bulunan anne Esma Yılmaz’ın başvurusu ise ‘hücre cezası’ gerekçe gösterilerek reddedildi.
İlgili haberler
GÜNÜN RAKAMI: 624 çocuk annesiyle cezaevinde

Adalet Bakanlığı açıklamasına göre, hapishanelerde annesiyle kalan 0-6 yaş arası toplam 624 çocuk va...

13 aylık Arin cezaevinde nefessiz, yetkililer sess...

13 aylık Arin, 9 aydır dört duvar arasında, astım krizi geçiriyor, acilen hastaneye götürülmesi gere...

Bakanlık Arin bebek için ne yapacak?

Annesiyle birlikte 9 aydır cezaevinde kalan astım ve bronşit hastası Arin bebeğin ilaçları alındı an...