Antalya’da 1 Temmuz yürüyüşünde darp edilen kadın: Polis sadece seyretti!
Antalya’da 1 Temmuz eylemlerinde Adem Yıldız tarafından darp edilen Cemile Karadağ: ‘Şikayetimden de mücadelemden de vazgeçmeyeceğim!’

1 Temmuz günü Kışlahan Meydanı’nda Antalya Kadın Platformu öncülüğünde İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçilmesine karşı gerçekleştirilen eylemde Adem Yıldız tarafından darp edilen Cemile Karadağ, yaşaldığı şiddete tepki göstererek mücadelelerini sürdüreceğini söyledi.

Olay günü yaşananları anlatan Karadağ, “Kışlahan Meydanı’nda sloganlar atıyorduk. Yüzlerce kadın toplanmıştık. Attalos’ta planlanan basın açıklamasına katılmak için hep birlikte yürüyüşe geçtik. Kısa bir süre sonra yürüyüş yolumuzda trafik ışıklarına vardık. Kortejin büyük bir kısmı yeşil ışıkta geçti. Korteji bölmemek için kırmızı ışıkta devam ettik. Her yerde polisler vardı. Yolun ortasındayız ve polis araçlara ‘geç’ diye bağırdı. Aracın biri 16 yaşında genç bir kadın arkadaşın üzerine sürmeye kalktı. Arkadaş tepki verince tekrar sürmeye kalktı. Ben ve kortejdeki başka kadın arkadaşlarım tepki gösterdik. Adını karakolda öğrendiğim Adem Yıldız arabasından çıkıp benim iki kolumdan tuttu. Sonra tek eliyle boğazımı sıktı. Esnaf ve trafikteki diğer araç sürücüleri Adem Yıldız’ı sakinleştirmeye çalıştıkları sırada bir yumruk salladı ama kime denk geldi bilmiyorum. Polis hala seyretmekteydi” dedi.

Araçtakilerden birinin sopa ile çıkınca polisin ancak müdahale ettiğini söyleyen Karadağ, “Adnan Yıldız inanılmaz öfkeliydi. Tanımadığı insanlara bu kadar öfkelenmesine hiç anlam veremedim. Sonra aracı süren genç bir erkek elinde sopayla çıktı. Yine adını ve Adem Yıldız’ın oğlu olduğunu karakolda öğrendiğim Emre Can Yıldız adlı şahsı sopayla gören polis müdahale etti. Kortejdeki kadınlardan ‘korkmuyoruz’ sloganları yükselmeye başladı. Şahıslar bu tepkiyi görünce geriye çekildi. Arabalarına bindiler. Bizim polis ile diyaloğumuz başladı. Şikayetçiyim ve kişileri tespit ettiniz mi dedim. Karakola gelecekler mi dedim. Polis tespit ettiğini ve karakolda ifadelerimizi alacağını söyledi. Burada sanki polisi ikna ediyorduk karakol konusunda. Karakolda Adem Yıldız adlı şahıs ile çok yakın mesafeye oturttular bizi. Ben polise bu adam beni darp etti ve aynı yerde mi oturacağız dediğim de polis bir şey olmaz dedi. Adem Yıldız’ın o kadar rahat yayılarak oturması vardı ki karakolda, ben insanlığın geldiği noktaya inanamadım. Arabam darp edildi diye benden şikayetçi oldu! Kamera kayıtları mevcut. Hiçbir darp izi yok arabasında.”

Yaşadıklarına tepki gösteren Cemile Karadağ şikayetinden de mücadelesinden de asla vazgeçmeyeceğini belirtti.

Video: Ekmek ve Gül / Darp sonrası tepkiler

İlgili haberler
Kadınlar isyanda: İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçm...

İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlükten kaldırılmasına karşı alanlara çıkan kadınlar, bir kez daha ‘Vazg...

Sözleşmeden çekilme günü eylem planı: Siz kimi kan...

“Kadınların sözleşmeden vazgeçmeme kararlılıklarını ifade ettiği günlerde; sözleşmeden çekilip, aynı...

İstanbul’da kadınlar ‘İstanbul Sözleşmesi’ için Tü...

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını protesto eden kadınlar İstanbul’daki eylem için Taksim Tün...