Antalya Kadın Platformu: Melek İpek serbest bırakılsın!
İşkencesine maruz kaldığı Ramazan İpek’i ölmemek için öldüren Melek İpek için kadınlar açıklama yaptı, cezaevindeki İpek’e dayanışma mektubu gönderdi.

Antalya Kadın Platformu çağrısıyla PTT önünde buluşan kadınlar, kendisine ve çocuklarına sistematik şiddet uygulayan Ramazan İpek’i öldürdüğü için tutuklanan Melek İpek'in derhal serbest bırakılması talebiyle basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Basın açıklamasının ardından cezaevine Melek İpek’e mektup yollayan kadınlar, “Birbirimizin sesi olalım bulunduğumuz her yerde erkek şiddetine karşı birbirimizi ve hayatlarımızı savunalım” dedi.

‘BİRBİRİMİZİN SESİ OLALIM’

“Melek ipek serbest bırakılsın!” pankartı açan kadınlar açıklamada; “İşkenceci tecavüzcü şiddet faili Ramazan İpek kız kardeşimiz Melek’i tehdit ederken şöyle demişti: ‘Sen koruma kararı aldırırsın ben karakola gider ifade verir çıkarım. Döndüğümde seni de çocukları da öldürürüm.’ Bunu söyleme cesaretini nereden aldığını biliyoruz. Yıllardır kadınlar karakol koridorlarında adliye koridorlarında ölmemek için direnirken ‘o senin kocandır’ deyip geri gönderenler verdiler bu cesareti erkeklere. Tüm yaşananların ardından Melek mahkeme emri ile tutuklandı. Aleyna Çakır’ın katili Ümit can Uygun tutuklanmadı. Gülistan Doku’nun kaybolmasını baş şüphelisi Zaynal Abakarov gözaltına dahi alınmadı. Tecavüzcü Musa Orhan hala tutuklanmadı. Tam da burada görüyoruz ki erkek adalet erkekleri cezasızlık ile ödüllendirirken, koruyucu yasaların varlığına rağmen bunları uygulamayarak korumayı tercih etmediği kadınlar, kendilerini korumak için öz savunmaya başvurduğunda tutuklanıyor. Devlet yargı ve polis erkekler ile suç ortaklığı yapmaktadır. Biz kadınlar bedenlerimiz yaşamlarımız haklarımız ve emeğimiz üzerinde tek söz sahibi olanlarız ve bizim olanı savunmak en meşru hakkımızdır. Yaşamaktan vazgeçmiyoruz haklarımızdan vazgeçmiyoruz. Tüm kadınlara çağımızdır: Birbirimizin sesi olalım bulunduğumuz her yerde erkek şiddetine karşı birbirimizi ve hayatlarımızı savunalım. Melek İpek serbest bırakılsın!”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül


Fotoğraf: DHA

HDP’DEN MELEK İÇİN KADINLARA ÇAĞRI
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi de açıklama yaparak, Melek İpek’in kendisini ve çocuklarını korumak zorunda kaldığı için tutuklandığı belirtti: “‘2020 yılında kadın cinayetleri yüzde 21 düştü’ diyenler, şiddete maruz bırakılan kadınları koruyan İstanbul Sözleşmesi’ni uygulayacağı yerde, TCK 25. Maddesinde yer alan ‘Gerek kendisine ve gerek başkasına ait bir hakka yönelmiş, gerçekleşen, gerçekleşmesi veya tekrarı muhakkak olan haksız bir saldırıyı o anda hal ve koşullara göre saldırı ile orantılı biçimde defetmek zorunluluğu ile işlenen fiillerden dolayı faile ceza verilmez’ ibaresini görmezden geliyor. HDP Kadın Meclisi olarak; özsavunma hakkını kullanan Melek İpek’in derhal serbest bırakılması gerektiğini belirtiyoruz. Tüm kadınları da Melek İpek ve şiddete maruz kalan tüm kadınlar için erkek adalet değil, gerçek adalet için mücadele etmeye çağırıyoruz.”
İlgili haberler
Kendisine işkence eden kocasını öldüren Melek İpek...

Antalya'da kendisine işkence uygulayan ve evli olduğu Ramazan İpek adlı erkeği silahla vurarak öldür...

Nevin Yıldırım neden sustu?

“Tanıklar konuştukça buruk bir tebessümle, çaresizce gülümsemeyle cevap verdi iddialara Nevin.” Yarg...

Name Öztürk cezaevinde yaşadıklarını anlattı: Kadı...

Sistematik olarak şiddet gördüğü eşini öldürmek zorunda kalan Name Öztürk, kadın dayanışmasının kend...