Antalya Kadın Platformu: ‘Mahsa’nın katili dinci faşist molla rejimidir!’
Antalya Kadın Platformu İran'da, Mahsa Amini'nin öldürülmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Antalya Kadın Platformu İran'da, 22 yaşındaki Mahsa Amini "yasalara uygun örtünmediği" gerekçesiyle  ahlak polisi tarafından öldürülmesi üzerine basın açıklaması yaptı.

Platform adına konuşan Leyla Çelebi,  "Başkent Tahran'da tutuklanıp polis karakoluna götürülen Mahsa, aynı gece hastaneye kaldırıldı ve oradan da ölüm haberi geldi. Mahsa'nın başına aldığı darbeler nedeniyle hayatını kaybettiği kesinlik kazandı. Yani Mahsa Amini, polis tarafından katledildi!" dedi.

Mahsa Amini’nin katledilmesine karşı başta İran olmak üzere birçok ülkede kadınların sokaklara çıkmasını hatırlatan açıklamada "Yıllarca şeriata, faşizme karşı laikliği savunan, haklarımızdan ve özgürlüklerimizden vazgeçmeyeceğimizi her defasında dile getiren Türkiyeli kadınlar olarak, İranlı kadınların zulme karşı çıkardığı bu sesi duyuyor ve seslerimizi birleştirmek istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki kadın dayanışması sınır tanımaz!" dendi.

FAŞİZME KARŞI MÜCADELE EDEN İRANLI KADINLAR YALNIZ DEĞİLDİR

İran’da 43 yıldır baskıcı, dinci, kadın düşmanı ve nefret politikalarıyla halkı baskılayan İran rejiminin mahiyetine dikkat çeken açıklamada "Yıllardan beri İranlı kadınlar yaşamlarına müdahale eden erkek egemenliğine karşı mücadele ediyor. Kadınların başörtülerinden tutun kıyafetlerine ve dahası her türlü davranışlarına kadar karışıyor, kadınları “İslami kurallara” uymadıkları gerekçesiyle darp ediyor ya da öldürüyorlar" dendi.

“Mahsa Amini’nin katili Molla rejimidir" diye devam eden açıklamada  "Dinci faşizme karşı mücadele eden İranlı kadınlar yalnız değildir! Kadına yönelik şiddete ses çıkarmayan, kadın katillerini her fırsatta aklayan; İstanbul Sözleşmesi gibi kadınları koruyucu yasaları iptal ettirmeye çalışan; kadın düşmanı politikaları üreten; yaşam biçimine müdahale eden, LGBTİ düşmanlığını ve ayrımcılığını körükleyen, festivalleri yasaklayan AKP'nin Türkiye'de laiklik yerine şeriat düzeninin alt yapısını oluşturma heveslisi olduğunu görüyoruz. Buna asla izin vermeyeceğimizi bir kez daha söylüyoruz!" dendi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül


İlgili haberler
Mahsa Amini cinayeti İzmir ve Adana’da protesto ed...

İran'da Mahsa Amini'nin ahlak polisi tarafından darbedilerek öldürülmesi İzmir ve Adana'da kadınlar...

Ankara Kadın Platformu: Mahsa’nın mücadelesi hepim...

Mahsa Amini için açıklama yapan Ankara Kadın Platformu üyesi kadınlar ‘Jin, jiyan, azadî’ sloganı at...

İstanbul'da kadınlar Mahsa Amini için İran Başkons...

İstanbul'da kadınlar İran Başkonsolosluğu önünde toplanarak Mahsa Amini'nin ahlak polisi tarafından...