İstanbul'da kadınlar Mahsa Amini için İran Başkonsolosluğu önünde toplandı
İstanbul'da kadınlar İran Başkonsolosluğu önünde toplanarak Mahsa Amini'nin ahlak polisi tarafından katledilmesine tepki gösterdi, "Mahsa Amini'nin katili Molla rejimidir" dedi.

İran’da ahlak polisi tarafından saçının bir kısmı göründüğü gerekçesiyle darbedilerek öldürülen Mahsa Amini için İstanbul'da kadınlar İran Başkonsolosluğu önünde toplanarak tepki gösterdi.

Kadınlar Birlikte Güçlü'nün çağrısıyla biraraya gelen kadınlar "Mahsa Amini'nin katili Molla rejimidir" dedi.


"Jin, jiyan, azadi" ve Farsça "Diktatöre ölüm", "Top, tank, mermi/ Molla rejimi gitmeli" sloganlarının atıldığı eylemde, "Türkiye’den İranlı kadınların sesini yükseltiyoruz. Mahsa Amini’nin katili İran Molla rejimidir. Mahsa'nın katili erkek egemen sistemdir. Mahsa’nın ve İranlı kadınların mücadelesi hepimizin mücadelesidir. Mahsa için, özgürlüğümüz için, hayatlarımız için isyan!" denildi.


Tüm engellemeler rağmen tepkilerini gösteren kadınlar, "Günlerdir İran sokakları yanıyor. Günlerdir dünyanın her yerinde biz kadınların içi yanıyor, öfkesi, isyanı büyüyor. Bir kadın daha ona dayatılan sınırları reddettiği için devlet şiddeti ile öldürüldü! Masha Amini için İran’da Türkiye’de ve tüm dünyada, isyandayız!" dedi.

Manşet Fotoğraf: İlyas Coşkun

İlgili haberler
İran’da Mahsa Amini için protestolar sürüyor: Bu d...

İran’da ahlak polisinin öldürdüğü Mahsa Amini için protestolar birçok kentte devam ediyor. Bağımsız...

İzmir’de kadınlar Mahsa Amini için sokağa çıktı

İzmir’de yaşayan İranlı kadınlar, ahlak polisi tarafından darbedilerek öldürülen Mahsa Amini için ey...