Denizli'de kadınlar Mahsa Amini için sokağa çıktı
'İranlı kadınlar başta olmak üzere tüm dünyada kadınlar artık yeter diyor.'

Denizli’de kadınlar, Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu çağrısı ile İran’da öldürülen Mahsa Amini için sokağa çıktı. Güvenlik Şube polislerinin İranlı mültecilere ilişkin sınır dışı tehdidi üzerine İranlı mültecilerin dövizlerini Denizlili kadınlar taşıdı. Candoğan Parkında yapılan açıklamayı Hande Özkan okudu.

“Mahsa Amini ve özgürlüğümüz için İran’da, Türkiye’de, dünyada isyandayız. Kadın dayanışması sınırları aşıyor” pankartı açılan açıklamada, “Kadın, yaşam, özgürlük”, “Jin, jiyan, azadi”, “Yaşasın kadın dayanışması” sloganları atıldı.

Özkan, “İranlı kadınlar başta olmak üzere tüm dünyada kadınlar artık yeter diyor. İran halkları, dünya halkları yeter diyor. Mahsa’nın direnişi ve mücadelesi bizlerin de mücadelesidir. Sizleri bir kez daha uyarıyoruz. Hayatlarımıza, haklarımıza, istek ve arzularımıza göz dikmeyi aklınızdan bile geçirmeyin, ipe sapa gelmez kirli sözlerinizi kendinize saklayın yoksa kadınların sarsılmaz duvarına toslarsınız. Bu mücadeleyi halkların isyanı ve direnişi ile birleştirerek özgür bir dünyayı hep birlikte inşa edeceğiz” dedi. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Antalya Kadın Platformu: ‘Mahsa’nın katili dinci f...

Antalya Kadın Platformu İran'da, Mahsa Amini'nin öldürülmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Mahsa Amini cinayeti İzmir ve Adana’da protesto ed...

İran'da Mahsa Amini'nin ahlak polisi tarafından darbedilerek öldürülmesi İzmir ve Adana'da kadınlar...

Ankara Kadın Platformu: Mahsa’nın mücadelesi hepim...

Mahsa Amini için açıklama yapan Ankara Kadın Platformu üyesi kadınlar ‘Jin, jiyan, azadî’ sloganı at...