Ankaralı kadınlardan Figen Yüksekdağ davasına çağrı
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ 13 Nisan’da hakim karşısına çıkacak. Dava öncesi kadınlardan Yüksekdağ’ın davası için bir çağrı var.


Ankara Kadın Platformu, vekilliği düşürülen ve Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında açılan ve 13 Nisan Perşembe günü Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava için çağrı yaptı. Platformun çağrısı şöyle:

Uzun zamandır savaş politikalarının bir parçası olarak kadınların yerel yönetimlerde ve siyasetteki temsiline saldıran devlet, milyonların oyuyla seçilmiş HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ı tutuklamakla kalmayıp hem vekilliğini hem de eş genel başkanlığını düşürdüğünü ilan etti. Biz, bunu kadınların topluma ve siyasete katılımına, Yüksekdağ şahsında eşit temsiliyete yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. AKP ve onun milliyetçi, erkek ittifakının tam da kendilerinden beklenen hileyle aldıkları bu kararı tanımıyoruz, kabul etmiyoruz.
Uluslararası heyetlerin de izleyeceği bu duruşmaya, kadın temsilcilerinin, kadın dinamiklerinin katılması tarihsel kazanımlarımızı sahiplenme ve geleceği cinsiyet eşitliği temelinde kazanmamız açısından oldukça önemlidir.

İlgili haberler
Dersim'de kadınlar referandumu konuşuyor

Referanduma sayılı günler kaldı. Birçok yerde kadınlar anayasa değişikliğini tartışmaya devam ediyor...

43 kadın kurumundan 37’si kapatıldı

Olağanüstü hal kadınlar için olağanüstü sonuçlar doğurdu. Kadınların yıllarca emek vererek kazandığı...

'Devam etmek lazım'

Mehtap Yörük KHK ile öğretmenlikten ihraç edildi. Şimdi tavuk pilav satıyor. Ebru Demir sosyal hizme...