Ankara Kadın Platformundan dayanışma çağrısı
Sezen Aksu'nun tehdit edilmesi, Aysel Tuğluk'un cezaevinde ölüme terk edilmesi ve Sedef Kabaş'ın tutuklanmasına dair Ankara Kadın Platformu basın açıklmasında bulundu.

Ankara Kadın Platformu, Sezen Aksu, Aysel Tuğluk, Sedef Kabaş gibi son süreçte hedef alınan kadınlar için basın açıklamasında bulundu. Baskı, saldırı ve engellemelere rağmen tüm kadın örgütlerinin ortak kadın mücadelesini filizlendirdiğini söyleyen Nisa Çıra , “tüm kadın kurumlarını, kadın örgütlerini birlikte mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz” dedi.

Platform adına konuşan Nisan Çıra, “Erkek egemen sistem, hakları ve hayatları için mücadele eden kadınların eşitlik, özgürlük mücadelesini her türlü erkek şiddeti ile bastırmaya çalışıyor. Kendi varlığını kadınların bedeni, kimliği ve emeğinin sömürüsü üzerine inşa eden bu sistemin son saldırılarından nasibini demokratik siyaset mücadelesini yürüten HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, sanatçı Sezen Aksu ve gazeteci Sedef Kabaş aldı. Kadınları ‘dilini kesmekle' tehdit eden erkek egemen akla karşı her dilden  ‘şimdi şarkı söylemek lazım avaz avaz’ diye haykırıyoruz. Şarkımız da sözümüz de hiç bitmeyecek tıpkı Sezen’in dediği gibi…” dedi.

‘AYSEL TUĞLUK YALNIZ DEĞİLDİR’

Hapishanelerde yaşanan hak ihlalleri ve kötü muameleye dikkat çeken Çıra, “En insani talepleri bile karşılanmayan mahpuslar, ağır tecrit koşullarına maruz kalmaktadır. Özellikle hasta tutsaklara adeta ölüm rejimi dayatılmaktadır. Hapishanede kalması mümkün olmayan hasta tutsaklara uygulanan başlı başına bir işkence yöntemidir. En son, hastalığı iyice ağırlaşmış olan sevgili Aysel Tuğluk arkadaşımız hakkında İstanbul Adli Tıp Kurumu ‘cezaevinde infazı devam ettirilebilir’ kararı verdi. Bu durum, iktidarın açık bir şekilde suç işlediğini ve düşman hukukuyla hareket ettiğinin en somut göstergesidir.Aysel Tuğluk yalnız değildir” dedi.

‘KATLEDİLEN, KAYBEDİLEN TÜM KADINLAR İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ’

Sistemin kadınların bedenlerine, yaşamına, LGBTİ'lerin var oluşuna saldırdığını söyleyen Çıra, “Üniversitelerdeki ikili cinsiyet sistemi üzerine inşaa edilen LGBTİ+fobik eğitim, bakanların ve Diyanet İşleri Başkanlığının LGBTİ+ları hedef göstermesi LGBTİ+ları nefret saldırılarına açık bir hale getiriyor. Son 3 ayda 2 trans kadının öldürüldüğü 3 trans kadının ağır yaralandığı İzmir’de gerçekleşen saldırılardan birinde olaya şahit olan polis elinde çayı ile saldırıyı izleyip trans kadınlara ‘sizi korumak zorunda değilim’ dedi. Tutanak tutmadı, delil toplamadı.Pınar Gültekin’in katili Metin Avcı'nın tutuklu, ona yardım eden kardeşinin tutuksuz yargılandığı davanın 9. duruşması gerçekleşti. Duruşmada Adli Tıp Kurumunun raporu ile Gültekin’in hayatta iken yakıldığı kesinleşmiş oldu. Pınar Gültekin ve katledilen, kaybedilen tüm kadınlar ve LGBTİ+lar için mücadele etmeye devam edeceğiz”  diye konuştu.

‘AKP YİNE NAFAKA HAKKINA SALDIRIYOR’

İstanbul Sözleşmesi'nden bir gecede kararnameyle çıkan AKP iktidarının yine kadınların nafaka hakkına saldırdığını belirten Çıra, “Nafakayı sınırlandırmaktan bahsedenlerin kadınlardan değil erkeklerden yana olduğu düpedüz ortada" diye ekledi.

BİRLİKTE MÜCADELE ÇAĞRISI

Baskı, saldırı ve engellemelere rağmen tüm kadın örgütleri, ortak kadın mücadelesini filizlendirdiğini söyleyen Çıra, “Ve bu filizler toplumun her alanına yaşam veriyor, umut veriyor, nefes veriyor. İşte böyle bir dönemde tüm kadın kurumlarını, kadın örgütlerini  birlikte mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz” dedi.

Fotoğraf:Evrensel

İlgili haberler
Aysel Tuğluk ve hasta mahpuslar için kadınların ça...

Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle cezaevinde kalması uygun olmayan ancak tüm çağrılara rağmen tahl...

Ankara Kadın Platformu: Ölüm, işkence, şiddet tehd...

Ankara Kadın Platformu, Aysel Tuğluk'un serbest bırakılmamasına ve Garibe Gezer'in ölümüne dair bası...

Sezen Aksu'dan tehditlere yanıt: 47 yıldır yazıyor...

Hedef gösterilen Sanatçı Sezen Aksu yazılı açıklama yaptı: 47 yıldır yazıyorum… Yazmaya da devam ede...