Ankara Kadın Platformu: 'Savaşa, yoksulluğa ve şiddete karşı bir aradayız'
Ankara Kadın Platformu, 25 Kasım için bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Platform adına konuşan Emine Ayyıldızlı 'kazanılmış haklarımıza yönelik saldırılar karşısında bir araya geleceğiz' dedi.

Ankara Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ne ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Kadınların, kazanılmış haklarına yönelik saldırılar karşısında eşitlik kavgasını büyüteceklerini söyleyen Emine Ayyıldızlı, “Ankara'daki tüm kadınları 25 Kasım Cumartesi günü saat 16.00'da Kolej Meydanı’nda buluşmaya; savaşa, krize yoksulluğa ve erkek-devlet şiddetine karşı bir arada olmaya çağırıyoruz” dedi

Yapılan açıklamada platform adına konuşan Emine Ayyıldızlı, kadına yönelik şiddetin hala en temel sorun olduğunu belirterek, “AKP-MHP ittifakı kadınların yaşam hakkını korumak bir yana kadın mücadelesinin kazanımlarına dönük saldırılarını arttırıyor. İstanbul Sözleşmesi'nden tek adamın kararıyla çekilmesinin ardından iktidarın ajandasında şimdi de Anayasa değişikliği, 6284 sayılı kadına yönelik şiddetle mücadele yasası, nafaka düzenlemesi ve aile arabuluculuğunu da içeren Medeni Kanun’da değişiklikler bulunuyor. Kadınlar olarak tırnaklarımızla kazıyarak elde ettiğimiz kazanılmış haklarımıza yönelik saldırılar karşısında bir araya geleceğiz, eşitlik kavgamızı büyüteceğiz” dedi.

‘EN TEMEL İHTİYAÇLARA ERİŞİM ZORLAŞIYOR’

Kadınların kayıt dışı, güvencesiz, düşük ücretli ve esnek çalışma koşullarında yoğun emek sömürüsüne maruz kaldığını ifade eden Ayyıldızlı “Artan enflasyon ve yoksulluk ile birlikte barınma, beslenme ve sağlık gibi en temel ihtiyaçlara erişim günden güne zorlaşıyor. Yoksulluğun yüzü kadınlar olmuş durumda. Bu yoksulluk karşısında sermayeye ve onun iktidarına karşı direnen kadınlar olarak bir araya geleceğiz, emeğimizin sesini büyüteceğiz” diye konuştu

Deprem bölgesinde kadınların en temel ihtiyaçlarına hala ulaşamadığını söyleyen Ayyıldızlı, “Güvensiz konutlarda, çadır kentlerde, konteynerlerde yaşamlarını sürdürmeye çalışan binlerce kadın, türlü sağlık sorunları ile mücadele ediyor. Hala adliyesi olmayan veya işlemeyen kentlerde adaleti arıyorlar. Kendilerine şiddet uygulayan erkeklerle birlikte yaşamak zorunda kalıyor. Kadınlar yıkıntıların arasında yeni bir kent kurmaya çalışıyor. Kentleri yeniden kuracak olan kadınlarla bir araya geleceğiz; mücadelemizi büyüteceğiz” dedi.

‘SAVAŞA KARŞI BARIŞIN SESİNİ YÜKSELTECEĞİZ’

İktidarın İsrail ile siyasi ve ekonomik ilişkilerini devam ettirdiğini belirten Ayyıldızlı şöyle devam etti: “Sınır ötesi operasyonlar ile yayılmacı bir dış politika izlemeye devam ediyor. Barışın sesini susturmak için Kürt halkına yönelik operasyonlarını sürdürürken Hrant Dink’in katili Ogün Samast ve kadın katilleri iyi halden tahliye ediliyor. 2 Temmuz Madımak Katliamı davası zaman aşımından düşürülüyor, katilleri serbest kalıyor. Ancak hayatlarını savunan kadınlar, hasta tutsaklar ve siyasi kadınlar cezaevinde tutulmaya devam ediliyor. Hasta tutsaklar özgür kalana, kadın düşmanları, katiller cezalarını çekene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bu büyük baskı, korku ve yıldırma politikalarına rağmen biz kadınlar barışın, adaletin ve direnişin sesi olmakta ısrarcı olacağız. Savaşa karşı bir araya geleceğiz; barışın sesini büyüteceğiz.”

‘HAKLARIMIZ VE HAYATLARIMIZA SAHİP ÇIKMAK İÇİN SOKAKLARDA OLACAĞIZ’

“LGBTİ+ ları hedef haline getiren AKP- MHP iktidarı ‘’kutsal aile’’ safsatasıyla ayrımcılığı ve nefreti körüklüyor” diyen Ayyıldızlı iktidarın kadınları aileden ibaret gören politikalarıyla tüm kamusal alanları ve eğitimi siyasal islamcı politikalarla kuşattığını söyledi. Ayyıldızlı , “Bizi hapsetmeye çalıştıkları bu karanlığı aydınlatmak, haklarımız ve hayatlarımıza sahip çıkmak için bu 25 Kasım'da da sokaklarda olacağız. Ankara'daki tüm kadınları 25 Kasım Cumartesi günü saat 16.00'da Kolej Meydanı’nda buluşmaya; savaşa, krize yoksulluğa ve erkek-devlet şiddetine karşı bir arada olmaya çağırıyoruz” dedi. 

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Ankara Kadın Platformu: Kadınlar mücadele gücünü s...

Ankara Kadın Platformu, Ankara’daki tüm kadınları 8 Mart Pazar günü saat 14.00’te TED Üniversitesi ö...

Ankara Kadın Platformu: Bir kişi bile eksilmeye ta...

Ankara Kadın Platformu, Çankaya’nın Hoşdere Caddesi’nde boşandığı erkek tarafından silahlı saldırıya...

Ankara Kadın Platformu: Bu sistemi yıkacak gücümüz...

Ankara Kadın Platformu: Kadın düşmanlarına geçit yok. Erkek egemen ittifaklara teslim olmayan kadınl...