Akhisar Ekmek ve Gül Grubu 25 Kasım öncesi buluştu: Mücadelemiz sürecek
Akhisar Ekmek ve Gül Grubu 25 Kasım’a giderken Akhisarlı kadınlarla Suffragette filmini izledi. Daha sonra sohbet eden kadınlar 25 Kasım günü yapılacak yürüyüşe çağrı yaptı.

25 Kasım’a giderken Akhisar Ekmek ve Gül Grubu olarak Akhisarlı kadınlarla Suffragette (Diren) filmini izledik. Kadına yönelik şiddetin arttığı ve ağır yoksulluk koşullarının yaşandığına dikkat çekerken, eğitim, sağlık, beslenme barınma gibi haklara ulaşamadığımızı konuştuk. Bir veli olan Gamze okullarda bir öğün ücretsiz beslenmenin önemine işaret ederken, “Okulda neye ihtiyaç varsa bizden isteniyor. Her ay belirli miktar ödeme yapmak durumunda kalıyoruz bu koşullarda. Bu durum bizi zorluyor” dedi.

Sohbetimizin devamında AKP iktidarının kadın politikalarıyla birlikte kadınların sadece aile içinde tanımlandığını konuşurken, “Kadınlar çalışma yaşamında da ev eksenli, esnek, düşük ücretle çalıştırılarak sömürülüyor, bir de üzerine çocuk, yaşlı bakımı gibi görevler bekleniyor. Bakım sorunundan evin tüm sorumluluğuna kadar bütün bu yüksel kadının sırtına yüklenirken kadınların ücretsiz kreş ve bakım evleri talepleri duymazdan geliniyor” dedik. Sağlık emekçisi bir arkadaşımız HPV aşısının ücretsiz olması talebini hatırlatarak aşının rahim kanserini önlediğini belirtti. Nafaka hakkından İstanbul Sözleşmesi’ne, 6284 sayılı Yasa’ya kazanılmış pek çok hakkımızdan vazgeçmeyeceğimizi konuştuk. Yine Ekmek ve Gül yürüttüğü “Okullarda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek” kampanyasından bahsederek, geçen yıl okul öncesinde başlanıp bu yıl geri çekilen uygulamanın ayrımsız tüm okullarda bütün öğrencilere verilmesi için mücadelemizin sürdüreceğimizi vurguladık. Son olarak 25 Kasım’a giderken şu çağrıyı da yineledik: “Eşit, özgür, sömürüsüz, savaşsız bir dünya için Ekmek ve Gül olarak Akhisarlı kadınlarla birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. 25 Kasım Cumartesi günü Akhisar Demokrasi Güçleri ile birlikte yapacağımız yürüyüş için 13.00’te Öğretmenevi önünde olacağız.”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Yeldeğirmeni'nden kadınlar: Şiddete uğrayan kadınl...

Yeldeğirmeni Ekmek ve Gül Grubu, 25 Kasım'a giderken kadına yönelik şiddeti, medeni haklarımıza yöne...

Bornova Kadın Dayanışma Derneği, 25 Kasım öncesi k...

Bornova Kadın Dayanışma Derneği düzenlediği kahvaltıda 25 Kasım öncesi kadınlarla buluştu. Etkinlikt...

Bu 25 Kasım’da da yoksulluğa, eşitsizliğe, şiddete...

‘Bir kız kardeşimiz daha eksilmesin diye, kendi topraklarından bilmediği tanımadığı yerlere gitmek z...