Ankara Kadın Platformu: Bu sistemi yıkacak gücümüz var
Ankara Kadın Platformu: Kadın düşmanlarına geçit yok. Erkek egemen ittifaklara teslim olmayan kadınlar olarak; diktatörlük rejimine edecek sözümüz, bu sistemi yıkacak gücümüz var.

Ankara Kadın Platformu, 28 Mayıs’ta yapılacak seçimlere ilişkin basın açıklaması yaptı. Platform adına açıklama yapan Ayşe Uğurlu, kadınların kazanılmış haklarına sahip çıkması, taleplerini örgütlemesi çağrısında bulundu.

Mülkiyeliler Birliğinde yapılan açıklamada konuşan Ayşe Uğurlu, AKP iktidarının kadın düşmanı politikalarının 21 yıllık geçmişinde; kürtajın yasaklanması, kadınların nafaka hakkının gasbedilmek istenmesi, bir gecede İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi, her geçen gün artan kadın cinayetleri, LGBTİ+ düşmanlığı, ana dilinin yok sayılması ve daha pek çok hak gasbının olduğunu hatırlattı. Irkçı, gerici, sağ partilerin kadın düşmanı politikalarıyla Meclisteki sayısının daha da arttığını belirten Uğurlu, “Biz kadınlar, biliyoruz ki kadın hareketinin gücü sandığa sığmaz. Kadınları ‘sahiplendirmek’ isteyen, 6284’ü kaldırmak isteyen, kadınların çalışmasından, sokakta olmasından korkan erkek egemenliği ve erkek ittifakına cevabımızı sokaklar başta olmak üzere tüm alanlarda vermeye hazırız” dedi.

‘HAKLARIMIZA GÖZ DİKENLERİ YIKACAK GÜZE SAHİBİZ’

İnsan hakları savunucularının, siyasi partilerin, üniversite öğrencilerinin, sendikal faaliyet yürütenlerin ve sivil toplum örgütlerinin çalışmalarının güvencesiz hale getirildiğini söyleyen Uğurlu, mültecilerin siyasi pazarlık malzemesi olarak kullanılarak oy devşirme aracı haline getildirdiğini vurguladı. LGBTİ’lerin hedef haline getirildiğini belirten Uğurlu, “Yaşanan seçimler tek çare ve bir son gibi yansıtılıyor. Oysa biz biliyoruz ki mücadele seçim öncesinde olduğu gibi seçim sürecinde ve sonrasında da sürecek. Sonuç ne olursa olsun bu topraklarda yaşayan kadınlar olarak umutsuzluk tohumlarının ekilmesine izin vermeyeceğiz. Bir kadın olarak asla özgür hissetmedim diyen, yalnız, çaresiz hisseden tüm kadınlara çağrımızdır:Gelin birbirimize sarılalım, dayanışmamızı yükseltelim, mücadelemizi büyütelim. Bizler, kadın mücadelemizden aldığımız güçle diyoruz ki: Yıkacağız! Kadınlar olarak, bizleri yok sayanları, haklarımıza göz dikenleri, Gonca Kuriş'i katledenleri, İstanbul Sözleşmesi’ni kaldıranları, çocuk yaşta evliliği onaylayanları, yani bu erkek ittifakı ve erkek egemenliğini yıkacak güce sahibiz” diye konuştu.

‘KADINLAR İÇİN MÜCADELE BİTMEYECEK’

Hakları tehdit altında olan kadınlar ve çocuklar için seçimlerin kritik olduğunu vurgulayan Uğurlu şöyle devam etti: “Bu süreçte yaşamımız, bedenimiz, kimliğimiz bizim demek için, kadın dayanışması ile güç aldığımız tüm kadınlarla beraber tek adam rejimini yıkacağız.Biliyoruz ki sandıklardan çıkacak sonuç her ne olursa olsun bizler için mücadele bitmeyecek. Kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesinde kendi gücümüze, örgütlülüğümüze ve kararlılığımıza güveniyoruz. Seçime giden bu süreçte kadınlar olarak kazanılmış haklarımıza sahip çıkalım, kendi bağımsız politikalarımızı, taleplerimizi örgütlemeye devam edelim ve kadın düşmanlarına geçit yok demek için diktatörü gönderelim. Erkek egemen ittifaklara teslim olmayan kadınlar olarak; diktatörlük rejimine edecek sözümüz, bu sistemi yıkacak gücümüz var.”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Malatya’dan kadınlar: İlk turda bitiremedik ama ik...

Cemal Gürsel Mahallesi’nde bulunan çadır kentte kalan kadınlarla sohbet ettik: ‘Tek adam iktidarını...

Kavga etmek yerine yan yana durarak değiştirebilir...

‘Kutuplaşmaya son verebilmek için acil şekilde kadınların üzerindeki korku ikliminin dağıtılması ve...

Kadın milletvekillerinden mücadele çağrısı| Karanl...

YRP, HÜDA PAR gibi partilerin Meclise girmesi endişeleri artırırken, bu gerici güçlere karşı Meclist...