Akademideki eşitsizliği bilim dünyasındaki kadınların hikayeleriyle anlattılar
ODTÜ Biyolojik Bilimler Bölümünden kadınlar, 8 Mart’a giderken akademideki eşitsizliğe bilim dünyasındaki çalışmaları engellenen veya dikkate alınmayan kadınların hikayelerini anlatarak dikkat çekti.

ODTÜ Biyolojik Bilimler Bölümünden kadınlar, 8 Mart’a giderken kendi bölüm binalarında bilim kadınları ve kadın hareketlerini anlatan bir sergi düzenledi. Bilim dünyasında engellenen, çalışmaları dikkate alınmayan kadınların hikayelerinin yer aldığı sergiye başka bölümlerden de ilgi yoğun oldu. Genç kadınlar aynı zamanda akademi içerisinde yaşanan eşitsizlikleri de bu yolla gündem ederken arkadaşlarını 8 Mart’ta alanlara çağırdı.

Biyolojik bilimler öğrencileri, bilim dünyasında çalışmalarını gerçekleştirirken kadın olmalarından dolayı engellenen, zorluklarla karşılaşan veya çalışmaları dikkate alınmayan kadınların hayatını anlatan yazılar hazırladı. Öğrenciler, akademi içerisinde yaşanan eşitsizliklere karşı seslerini bu yolla duyurdular. Diğer bölüm öğrencileri tarafından da ilgiyle karşılanan bu sergiye, dünyanın farklı ülkelerinde gerçekleşen ve kadınların ön planda bulunduğu halk hareketlerinden fotoğraflar da eklendi. Biyolojik Bilimler öğrencileri yaptıkları bu sergiyle bölüm arkadaşlarını 8 Mart’ta alanlarda olmaya çağırdılar.

İlgili haberler
Gün gün ODTÜ 8 Mart etkinlikleri

ODTÜ’de bu yıl da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında bir çok etkinlik düzenleniyor. İşte g...

ODTÜ’de 8 Mart’a doğru: Taleplerini enstrümanla an...

ODTÜ'de kadın öğrenciler, kampüste şiddete, tacize ve eşitsizliğe karşı yapacakları 8 Mart Gece Yürü...

ODTÜ’de, dünyada ve Türkiye’de kadın hareketinin d...

ODTÜ’de düzenlenen ‘Uluslararası Kadın Hareketi ve Türkiye’ panelinde tacizin önlenmesi için yapılab...