Adıyaman Besni’den Aydın’a gelen bir depremzede: İnsanlar aç, yardımlar nerede?
Adıyaman’dan Aydın’a gelen ve KYK yurduna yerleştirilen bir kadın zaten yoksulluk içinde olan depremzedelerin daha da zorlu koşullarda yaşam mücadelesi vermesine öfkeli.

Ekmek ve Gül’e konuşan kadın “Bu kadar yardım toplandıi para toplandı. İnsanlar aç, bu yardımlar nerede” diye soruyor… İşte depremzedenin sözleri:

“Aydın ilinin Işıklı köyündeki erkek KYK yurduna gönderdiler biz. Yardım için Kızılay merkezinde gönüllü olan bir kadın götürdü bizi oraya, bizi bekleme salonunu alıp beklettiler bekleme salonunda kayıt için odaya aldılar, sonra yardım edenlerden biri eşya getirmişti “Elimizde var size verelim” diye söylediler, bilgisayara isim, soyisim, TC numarası, telefon numarası alıp kayıt yaptılar. Kaydımızı yaptıktan sonra “KYK yurdunda kaldığınız için size yardım veremeyiz, eve geçen depremzedelere yardım ediyoruz” deyip sosyal hizmetler yönlendirdiler bizi. O kadar gelen yardımlar nereye gidiyor, o kadar milyonlarca bağış oldu bunlar nerede? İnsanların evleri yıkılmış, insanlara para ödetmeye çalışıyorsunuz, yıkılmış olan eve bile az hasarlı raporu vererek insanları ölüme sürüklüyorsunuz, cidden ben anlamıyorum. Kıyafetleri yurt dışına satıyorlarmış, insanlar bu kadar açken siz ne yapmaya çalışıyorsunuz? Tırlarla yardım geldi, dolarlarla yardım geldi meydanda yok! Millet aç, millet orada çadır bulamıyor…”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Depremzede kadınların dayanışması: Birbirimize dev...

Antep’in Düztepe, Dumlupınar, Aktepe ve Beybahçe Mahallelerinde hasarlı eve girmekten korkan kadınla...

Depremzede kadınların yaşadığı sorunların araştırı...

HDP’li Ayşe Acar Başaran cinsiyet eşitsizliği sebebiyle depremzede kadınların mağduriyet yaşadığını...

Adıyamanlı depremzede kadınlar: Canlı yayında topl...

"Adıyaman sahipsiz kaldı" cümlesini sıkça duyuyorum. Karapınar Mahallesi’ne gidiyoruz. Ayten ve Asiy...