Adana'da apartman yöneticisinin yargılandığı istismar davasında verilen ceza bozuldu
Adana’da apartman yöneticisinin istismarına maruz kalan çocuğun adalet mücadelesi devam ediyor. İstinaf istismar sanığına verilen 4 yıl cezayı tanık ifadelerinin yeterli olmamasına bağlayarak bozdu.

Çocuğa yönelik cinsel istismar davasında 4 yıl ceza alan apartman yöneticisinin aldığı ceza istinaf mahkemesi tarafından bozuldu. Çocuğun tutarlı anlatımlarına rağmen, tanık ifadelerinin yeterli olmaması ve kimi teknik eksiklikler gerekçe gösterilerek kararın bozulduğunu ifade eden Aracı, istismar mağduru çocuğun hâlâ psikolojik sorunlar yaşadığını belirterek “Bu tip yargılamalarda sürecin uzaması ve cezanın gecikmesi başka mağduriyetlere de sebep oluyor” dedi.Bölge Adliye Mahkemesinin çocuğun anlatımları ile uyumlu çocuğun arkadaşlarının ve yakınların tanıklıklarına rağmen, olayın ikinci derece tanıklarının anlatımlarındaki kısmı farklılıkları çelişki göstererek tanık beyanlarını yeterli görmediğini söyleyen Aracı, “Ancak bu tip istismar ve taciz vakalarında asıl olan mağdurun beyanı olmalıdır. Olayın birebir tanığının olması zaten olayın doğası gereği mümkün değildir. Sanığın suçu işlediği bizce kesin olarak ortaya çıkmıştır, bir an önce sanığın cezalandırılmasını gerektiği kanaatindeyiz” dedi. Aracı, davaya ilişkin şunları söyledi: 

“Yargılamanın devam ettiği üç yıl, mağdur çocuk açısından ciddi sıkıntıların yaşadığı bir süreç oldu. Çocuğun psikolojisi ciddi anlamda olumsuz etkilendi. Hatta kendisi maalesef bir kez intihar girişiminde bulundu. Mağdur ve ailesini oldukça yıpratan bir süreçti. Biz aynı şeylerin tekrar yaşanacağından ve özellikle çocuğun çok kötü etkilenebileceğinden endişe ediyoruz.”

OLAY İNTİHAR MEKTUBU İLE ORTAYA ÇIKMIŞTI
Adana’da Güzelyalı Mahallesi’nde apartman görevlisinin 15 yaşındaki kıza 4 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıkınca, çocuğun ailesi sanık C.S.’den şikayetçi olmuştu. İstismar olayı, mağdur çocuk A.Y’nin “Ben yoruldum, artık ölmek istiyorum. O küçük A. olmak istiyorum, benim kalbim acıyor. Canım çok yanıyor. Artık bıktım, yoruldum. O adamın bana yaptıklarından sıkıldım” şeklinde intihar mektubu bırakmasıyla ortaya çıkmıştı. Mektubu bulan A.Y’nin ablası sanık C.S’den şikayetçi olmuş, tutuklanan C.S. daha sonra ev hapsi kararıyla serbest bırakılmıştı. Çocukla aynı apartmanda ev hapsi verilen C.S., itirazlar üzerine başka bir eve götürülmüş, daha sonra aile apartmandaki işini bırakarak taşınmıştı. 


İlgili haberler
Apartman yöneticisinin tacizine uğrayan A.Y: Artık...

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Adana Kadın Platformu üyesi kadınlar Apartman yöneticisinin t...

Tacizciye, taciz ettiği çocukla aynı apartmanda ‘e...

Adana’da apartman görevlisinin 15 yaşındaki kızını taciz eden yönetici önce tutuklandı, sonra ev hap...

Apartman yöneticisinin tacizine uğrayan çocuk anla...

“Birileri öğrendikçe her gün uyurken birden kaldırılıp birilerinin karşısına geçirilip teker teker a...