Adana Kadın Platformu: Kadın cinayetlerinin failleri katilleri serbest bırakanlardır
Kadın Katliamlarına yönelik açıklama yapan Adana Kadın Platformu ‘Katilleri serbest bırakıp aklayanlar, bu cinayetlerin failidir’ dedi.

Adana Kadın Platformu son bir haftada gerçekleşen kadın cinayetlerine tepki göstermek için basın açıklaması düzenledi. Azra Gülendam ve Emine Gökkız ve bugün katledilen Elif Sinan için basın açıklaması yapan kadınlar Aleyna Çakır’ın ölümünün baş sorumlusu olan Ümit Can Uygun’un elini kolunu sallayarak gezip, Esra Hanuklu isimli kadının ölümü ile anılması karşısında isyan ettiler.

Basın açıklamasın okuyan Pelin Songül Çiçek, “Katilleri serbest bırakıp aklayanlar, bu cinayetlerin failidir” dedi.

Deniz Poyraz’ın HDP binasında planlı bir şekilde katledilmesinde polisin göz yumduğunu ve katili korumak için etten duvar olduğunu hatırlatan Çiçek, ırkçı saldırıların son hedefinin Konya’da aralarında 4 kadının da bulunduğu 7 kişilik Dedeoğlu ailesi olduğunu belirterek “Faillerin şikayete rağmen serbest bırakılmış olması bu katliamın göz göre göre geldiğinin kanıtıdır. Biz kadınlar nefret politikalarınıza da karşı dimdik ayakta duracak, nefrete karşı yaşamı ve barışı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

‘AZRA VE EMİNE İÇİN ADALET ÖLMEDEN SAĞLANABİLİRDİ’

İktidarın son dönemde kadınların kazanılmış haklarına yönelik saldırılarının, kadınlara saldıran faillere güç verdiğini ifade eden Çiçek, “Bunu Batman’da ‘Buraya kan dökmeye geldik, devlet biziz’ diyerek evli olduğu Zeynep Sevim’i işkence ve şiddete maruz bırakan Samet Aktaş ve uzman çavuş kardeşinden biliyoruz. Aleyna Çakır’ın katili Ümitcan Uygun’un Süleyman Soylu ve iktidar odaklarını hedef alarak “Ben bu zamana kadar sustum bundan sonra susmam” dedikten sonra yargı sürecinin durdurulmasından biliyoruz. Biliyoruz ki bu ülkede adalet erkek adalet olmasaydı, Azra ve Emine için adalet onlar canice katledilmeden önce sağlanabilirdi” dedi.

2 Ağustos Pazartesi günü öldürüldüğü haberi gelen Emine Gökkız'ın failleri ellerini kollarını sallayarak gezdiğini dile getiren Çiçek, “İktidarın propaganda aracı olan yandaş medya ve sermaye kaynağı devlet Emine Gökkız'ın cinayetini intihar adı altında gizlemeye ve yok etmeye çalışıyor. Emine’yi katledilmeden önce bulması gereken yetkililer o gün görevini yapmazken, İktidar Emine katledildikten sonra yandaş medya eliyle bir intihar senaryosunu yaygınlaştırmakta gecikmedi. Emine Gökkız’ın katilleri şüpheli bir kadın ölümü ortaya çıkar çıkmaz intihar senaryosu yazıp soruşturma yürütmeyenler, faillere cezasızlıkla cesaret verenlerdir. Aydınlatılması için gereken çalışmaların hepsinin ve içinde olan tüm kurum ve kuruluşların Emine Gökkız’ın davasına intihar etmesi üzerinden değil kadın düşmanlığı üzerinden gerçekleştirilen ‘kadın cinayeti’ davası olarak soruşturulmasının acil bir zorunluluk olduğunu buradan tekrar söylüyoruz” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Mardin: Kadın katilleri en ağır cezayı alsın

TMMOB Mardin İl Koordinasyon Kurulu ve Şahmaran Kadın Platformu yaptığı açıklamayla, kadın katilleri...

Mersin Kadın Platformu: Katledilen kadınlar isyanı...

Pozcu Platinum önünde basın açıklaması yapan Mersin Kadın Platformu, kadın katillerinin en ağır ceza...

Antalya Kadın Platformu: Kadınları katledilen bir...

Azra Gülendam Haytaoğlu ve Emine Gökkız’ın katledilmesini protesto eden Antalya Kadın Platformu, ‘Ka...