Adalet Yürüyüşüne katılan kadınlar: ‘Eşitlik olmadan adalet olmaz’
Türkiye’nin birçok yerinden gelen kadınlar bugün adalet taleplerini haykırmak, ‘Erkek adalet değil, gerçek adalet’ demek için Gebze’den Adalet Yürüyüşüne katıldı.

Adalet Yürüyüşü’nün 22. gününde 80 kadın örgütü Barış Aktivisti Pippa Bacca’nın katledildiği yer olan Gebze’den Adalet Yürüyüşüne katıldı. “Eşitlik yoksa adalet de yok” diye haykıran kadınlar dün gece saatlerinden itibaren yürüyüş noktasına gelmeye başladı. İstanbul, Ankara ve çevre illerden yürüyüşe katılan çok sayıda kadın da dahil oldu.


Ekmek ve Gül'e konuşan kadınlar taleplerini anlattı.


Adalet Yürüyüşüne katılanlardan biri de HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’ydu. Kerestecioğlu annesiyle birlikte yürüyüşe katılırken “Biz çok uzun yıllardır adalet için mücadele ediyoruz. Biz bu ülkede adaletten nasibini alamayan, haksızlıklara uğrayan kadınlar. O nedenle erkek adalet değil, gerçek adalet diye bağıran kadınlar” dedi. 

Kadınlar yürüyüş boyu hep bir ağızdan şarkılar söyledi, mola yerlerinde halaylar çekildi.

Adalet Yürüyüşü'nün 22. günü. 80 kadın örgütü 2008 yılında Gebze'de öldürülen Pippa Bacca'nın öldürüldüğü Gebze'den talepleriyle yürüyüşe katıldı. Türkülerle, sloganlarla kadınların talepleri...


İlgili haberler
‘Gerçek Adalet’ için biz de yürüyüşteyiz!

Kadınlar olarak 6 Temmuz'da Adalet Yürüyüşü'ne kendi taleplerimizle katılıyoruz. "Eşitlik olmadan ad...

Dışkı yedirme işkencesi hafızamıza kazınsın!

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir ‘Dışkı yedirerek kadına işkenc...

Kadınların ortak adalet yürüyüşü

Kadınlar bugün Gebze’de, dünya barışını savunan Pippa Bacca’nın katledildiği yerde buluşarak Adalet...