Acarsoy Tekstil işçisi kadınlardan dayanışma çağrısı: Tüm dostları desteğe, dayanışmaya bekliyoruz
Acarsoy Tekstil’de, sendikaya üye oldukları için işten atılan ve direnişe geçen kadın işçiler dayanışma çağrısı yaptı. Kadın işçiler için 15 Haziran’da dayanışma gecesi düzenlenecek.

Bursa Demirtaş OSB’de bulunan Acarsoy Tekstil’de, sendikal faaliyet yürüttükleri için işten atılan ve fabrika önünde direnişe başlayan kadın işçiler dayanışma çağrısında bulundu.

Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Acarsoy Tekstil’de, fabrikada ağır çalışma koşullarına karşı anayasal haklarını kullanarak sendikal faaliyet yürüten dört kadın işçi düşük performans bahanesiyle işten atıldı. Kadın işçilerin fabrika önündeki direnişi devam ediyor.

Öz İplik İş sendikasına üye olan kadın işçiler, 10 Haziran günü yapacakları basın açıklamasına ve 15 Haziran akşamı gerçekleştirilecek Dayanışma Gecesi'ne çağrıda bulundu.

Kadın işçiler, “Bizler direnen Acarsoy emekçileri olarak 84 gündür Acarsoy'un önünde direnişimizi sürdürüyoruz. Bu haklı mücadelemizde bize bu zamana kadar destek veren tüm emek dostlarına teşekkür ediyoruz. 10 Haziran Cuma günü saat 14:30'da fabrika önündeki basın açıklamamıza tüm dostları desteğe, dayanışmaya bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

15 Haziran Çarşamba akşamı düzenlenecek Dayanışma Gecesi’nde Ozan Çoban-Güneş Demir ve 10 Ekim Halk Korosu sahne alacak. Etkinlik, Heykel Düğün Salonu'nda saat 19.30’da başlayacak.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Direnişteki Acarsoy Tekstil işçisi Dilek Dündar: B...

Bursa Ekmek ve Gül okurları Acarsoy Tekstil çalışırken sendikalaştıkları için işten atılan ve 1 aydı...

Acarsoy Tekstil’de sendikalaşan kadın işçi işten a...

Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Acarsoy Tekstil’de Öz İplik İş Sendikasına üye old...

Memnun olmadığımız çalışma koşulları örgütlenirsek...

‘Sendika, anayasal hakkımız. 21 yaşında bir kadın olarak sendikayla birlikte öz güvenim daha da artt...