Kadın işçiler
Polonez direnişinin 127. gününde kadın işçiler, direniş alanına kurulan polis barikatlarını yıktı.
Pazar günü Ankara'da gerçekleşen Türk-iş mitingine on binlerce işçi katıldı. Uzun zaman sonra bu kadar kalabalık bir şekilde buluşan işçiler arasında kadın işçiler neler konuştu, birlikte bakalım.
'Bu son olanlardan sonra, eve geç gidersem acaba sokakta başıma bir şey gelir mi korkusuyla nasıl yaşayacağım ya da kadınlar hep böyle diken üstünde mi olacak?'
Esenyurt'ta Soyyiğit grubun üretim yaptığı ve çoğunluğu kadın işçinin çalıştığı fabrikada, temizlik de mesai bitiminde angarya olarak kadın işçilere yaptırılıyor.
Pendik'te Esenyalı Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla işçiler, emekçiler ve kadınlar 'Temmuzda ücretlere zam' talebi ile buluştu.
İşçi ve emekçiler Temmuz zammı talebi ve yaşanılabilir bir ücret için İstanbul, Bakırköy Meydanında buluştu. Konuştuğumuz kadın işçi ve emekçiler yaşanılabilir bir ücret istediklerini söylüyor.
Barutçu Tekstil patronunun kadın işçilerin bulunduğu yere amonyak dolu tankları ağzı açık şekilde bırakmasının karar duruşması bugün Bursa Adliyesi’nde görüldü.
Kötü çalışma koşullarına karşı Tarım-Sen'e üye oldukları için işten çıkarılan Agrobay işçileri, İzmir'den Ankara'ya yürüyüşe başladı.
8 Mart öncesi İstanbul’da buluştuğumuz 14 ila 18 yaşlarındaki çocuk/genç kadın işçilerin rutini çalışmak, hayatta kalabilmek için mücadele etmek...
Tekstil işçileriyle sohbetimizde bir soruyu ortaya atıyorum: 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü deyince ilk aklınıza gelen ne?
Özak Tekstil işçileri, 'Bekle bizi İstanbul, bekle bizi Özak!' şiarıyla direnişi İstanbul'a taşıyarak Özak Holding önünde bir basın açıklaması gerçekleştirecek.
Parıltılı ışıkların ardındaki kadın emeği sömürüsünde sermaye ‘kadın dostu’ postuna sarılırken, İşçi Naime’nin talepleriyle Patron Arzu’nun istekleri aynı mücadele potasında eritilebilir mi?
İnsanca çalışma koşulları için iş durdurarak direnişe başlayan Özak Tekstil işçilerinin mücadelesi 5. günde sürüyor. Jandarma fabrikaya giden yola barikat kurdu. İşçiler ‘Vazgeçmeyeceğiz’ dedi.
Asgari ücretli kadın işçiler, asgari ücretin insanca yaşanacak bir seviyeye yükseltilmesinin kadınlar için ‘insan’ olduğunu hissetmenin kriteri haline geldiğini anlatıyorlar.
Bir taraftan işçi direnişi içinde gelişen bilinci, diğer taraftan hayatın getirdiği çeşitli yükleri omuzlamanın olgunluğu ile daha güçlü bir kadın haline gelmiş Nazlı.
Acarsoy Tekstil’de, sendikaya üye oldukları için işten atılan ve direnişe geçen kadın işçiler dayanışma çağrısı yaptı. Kadın işçiler için 15 Haziran’da dayanışma gecesi düzenlenecek.
İstanbul’da tekstil ve metal iş kolunda çalışan kadın işçiler, uzun saatler çalışıp ek iş yapmalarına rağmen geçinemediklerini söylüyor. Kadınlar, ‘Bu koşulları değiştirmek için 1 Mayıs’a’ diyor.
Gece vardiyasına yola çıkan ya da gece vardiyasından dönen kadın işçilerin en büyük sorunu, karanlık güvensiz sokaklar ve servislerin evlerinin önüne kadar bırakmaması.
Farplas Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Büyükkuşoğlu Serter ‘kadının iş dünyasında güçlenmesine destek verdiği’ için Yılın İş Meleği seçilmiş. Bu parıltının ardındaki kadın işçilerin gerçeği ise bambaşka.
Son bir yılda kadın işçiler neler yaşadı, 1 Mayıs’a giderken talepleri neler? Deri, Dokuma ve Tekstil İşçileri Sendikası (DERİTEKS) Kadın Komisyonundan Tülin Çelik ve Pembe Maden anlatıyor…
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.