Abur cuburla karın doymaz: Her okulda #1ÖğünÜcretsizSağlıklıYemek verilsin
Bursa’da okullarda bir öğün ücretsiz yemek kampanyası ses bulmaya devam ediyor. Veliler neden okullarda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek verilmesini talep ettiklerini anlattılar.

Bursa’da Bursa Ekmek ve Gül Grubu ve ÖVDER’in okul önlerinde başlattığı imza kampanyası veliler ve öğretmenler tarafından karşılığını bulmaya devam ediyor.

Okul önlerinde birçok kadın kampanyaya yoğun ilgi duydu. Kimi beslenme çantasına ne koyacağını bilemediğinden şikayetçi kimi kantin fiyatlarından.


Mudanya’da veliler, okullarda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek için bütçe ayrılması teklifinin mecliste AKP ve MHP oylarıyla reddedilmesine tepki gösterdiler.

"Kendi maaşlarına zam yapıyorlar ama bizim çocuklarımızı görmüyorlar 3 çocuk 5 çocuk doğur diyenler bu çocuklar doğduktan sonra onları görmediler" diye meclise seslenip "Bu kampanyayı kabul etmek zorundalar, beslenmek çocukların hakkı, çocuklarımız sağlık sorunları yaşıyorlar" diyerek çağrı yaptılar. Aynı zamanda öğretmenlerin de imza kampanyasına destek olduğunu ve hayata geçirilmesi yönünde olumlu adımlar atılması gerektiğini vurguladılar.

Mudanya’da bir veli, “çocuklara tarikat yurdunda ücretsiz yemek veriyoruz” çağrısı ile bildiri verildiğini ve çocukların ebeveynlerinin bilgisi olmadan ve bilinçsizce bu yurtlara ücretsiz yemek verildiği için gittiklerini dile getirdi. Bu yapılanmalardan şikayetçi olduğunu ve bu kampanya sayesinde çocukların güvenli bir ortamda nitelikli ve sağlıklı besleneceklerini ifade etti.

Bir veli de "Çocuklarımızın öğle arasında ne yaptığını nereye gittiğini bilmiyoruz okulda yemek olmadığı için öğle arasında dışarıda yiyorlar, en azından bu kampanya hem maddi olarak bizleri rahatlatır hem de çocuklarımızın güvende olduğunu biliriz" diye konuştu.

Bursa Erikli’de kampanyayı destekleyen velilerden biri hayat pahalılığının yaşamayı zorlaştırdığını ifade ederek devletin bu konuda vatandaşın yanında olması gerektiğini söyledi.

Bir başka veli de birçok çocuğun kahvaltısını yapamadan okula geldiğini söyleyerek kantinde satılan gıdaların ne derece güvenli olduğunu araştırmak gerektiğini vurguladı.

Bir başka öğrencinin velisi ise devletin öğrenciler için bir bütçe ayırması gerektiğini vurgulayarak tek bir maaşla okul ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirtti. Bir diğer veli ise çocuğunun çantasına sadece abur cubur koyabildiğini belirterek çocuğunun karnını doyuramadığı ifade etti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
MEB yanıtlasın: Her çocuğa ücretsiz okul yemeği ve...

Ekmek ve Gül'ün '1 Öğün Ücretsiz ve Sağlıklı Yemek Her Çocuğun Hakkı' çağrısını milletvekilleri Mecl...

Doç. Dr. Davuthan Günaydın: Okulda bir öğün yemek...

Okullarda bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek uygulamasının başlaması mümkün mü? Kaynak nerede? Okul...

‘Annem akşamdan kalan makarnayı koyuyor beslenmeme...

‘Anne biliyor musun, bugün okulda hangi güzel yemeği yedim?’ diye çocukların eve mutlu döndükleri, o...