8 Mart öncesi sağlık emekçisi kadınlar birleşmenin yollarını arıyor
Fatih Sultan Mehmet EAH’nde 8 Mart etkinliği yapan sağlık işçisi ve emekçisi kadınlar, ortak sorunlara karşı birlikte mücadele etmenin yollarını konuştu.

İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesinde SES ve Hizmet İş işyeri temsilcilikleri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde sağlık emekçisi kadınlarla bir araya geldi.

Sinevizyon gösteriminin yapıldığı etkinlikte 8 8 Mart’ın tarihi anlatılırken, işçi ve emekçi kadınların taleplerinin yer aldığı bir diğer sinevizyon gösterimi ile söz kadın sağlık emekçilerine bırakıldı. Sağlık emekçisi kadınlar taleplerini dile getirmek için söz aldı.

Hizmet İş İşyeri Temsilcisi Berna Kankanat zor günlerden geçildiğini kadınların, annelerin ülkede yüreklerine ateş düştüğü bugünlerde söylenecek sözler de zor olduğunu ifade etti. Bir asker annesinin sözlerini hatırlatan Kankanat, kadın cinayetlerinin giderek artmasına da değindi. Kadın olmanın bu koşullarda daha zor olduğunu ifade eden Kankanat, sözlerini bir kadın şiiriyle bitirdi.

’SORUNLARDA BİRLEŞTİK MÜCADELELEDE DE BİRLEŞEBİLİRİZ’

Kankanat’tan sonra sözü alan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Anadolu Şubesi Eş Başkanı Nurdan Gürer ise sendikal mücadele birleşmenin yollarını, kadın emekçilerin sendikalarda ileriden görev alması gerektiğini tarif etti. Sendikalarda, işyerlerinde, derneklerde, sokaklarda kadınlar buluştuğunda neler yaşandığını anlatan Gürer, işçi, emekçilerin talepleri etrafında birleştiğinde sonucun kazanım olduğunu vurguladı. Sendikalar içindeki kadınların durumlarını tartışmaya açan Gürer, sağlık emekçisi kadınların 7/24 ücretsiz, nitelikli kreş taleplerini yineledi. Gürer, yeni yapılan hastane projelerinde kreşin olmaması sorununu kadınların taleplerinde bir yol hattı olarak ifade etti.

Ekonomik koşullardan sırtındaki yükten, yaşam koşullarından ve birleşmenin yollarından bahseden Gürer, “İşçi sendikası ile kamu sendikası olarak işyerinde birleştik ve burada 8 Mart’ı konuşuyorsak talepler için de birleşeceğiz. Başka türlü kazanmamız mümkün değil” dedi. Buluşma kadınların sözleri ve biribrlerine verdikleri hediyelerle son buldu.

İlgili haberler
DEÜ Hastanesindeki sağlık emekçilerinden anket çal...

Dokuz Eylül Üniversite Hastanesindeki sağlık emekçisi kadınların meslektaşlarının yaşadığı sorunlara...

Eyüplü kadınlar kahvaltıda buluştu: Sorunlarımız d...

Alibeyköy’de kahvaltıda buluşan kadınlar hem sorunlarını anlattı hem çözüm yollarını tartıştı. Bu tü...

İzmir Ekmek ve Gül buluşmasından notlar: Birleşece...

İzmir’de ‘Böyle gitmez’ diyen kadınlar Ekmek ve Gül’ün çağrısıyla bir araya geldi. Buluşmada emek sö...