DEÜ Hastanesindeki sağlık emekçilerinden anket çalışması
Dokuz Eylül Üniversite Hastanesindeki sağlık emekçisi kadınların meslektaşlarının yaşadığı sorunlara ve taleplere dikkat çekmek için anket çalışması başlatıyor.

Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi sağlık işçisi kadınlar olarak; işyerlerinde kadına yönelik ayrımcılık, şiddet ve baskının yönelik boyutlarını tespit etmek, kadın işçilerin Toplu İş Sözleşmesinde yer almasını istedikleri talepleri belirlemek amacıyla bir anket çalışması başlatmayı planladık.

Anketi dolduran işçinin işyerindeki kadrosu, eğitimi, yaşı, medeni hali gibi demografik bilgilerinin ardından; işyerinde cinsiyetinden dolayı ayrımcılığa maruz kalma durumu, kreş hizmeti, doğum ve süt izinlerinin kullanımına dair sorularımız olacak. 8 Mart’ın tatil olması talebi, kadın emekçilerin işyerinde karşılaştıkları en temel sorunlar, kadına yönelik şiddet her geçen gün artmasına dair değerlendirmeleri, bir kadının daha öldürüldüğünü duyunca verdikleri tepki; kadına yönelik şiddetin önlenmesi için önerileri, Toplu İş Sözleşmesinde kadın emekçiler için özellikle hangi taleplerin yer almasını istediklerini araştıracağımız anketimizin yaygınlaşması ile daha fazla kadın işçiye ulaşmak ve onlara daha fazla söz hakkı vermek mümkün olacak.

Kadınlar kendilerini ve taleplerini anlatmaya çok hazırlar; bize düşen onlara olanak tanıyıp bir araya gelmenin yollarını açmak.

Konuşup tartıştıkça ortak sorunlarımızı görüyor çoğalarak bir araya geliyoruz, birlik oldukça korkularımız dağılıyor güçleniyoruz.





İlgili haberler
Dokuz Eylül Hastanesi çalışanları 25 Kasım öncesi...

Sağlık emekçisi kadınlar her kesimden kadına yönelen şiddetin son zamanlarda daha da artmasında topl...

Genelge yeterli değil; sağlıkçılar 7/24 açık, ücre...

Sağlık Bakanlığı tüm sağlık kuruluşlarına “kreş açılsın” dedi ama görülüyor ki genelge yayımlamak ye...

SES’ten İl Sağlık Müdürlüğünün ‘edep, adap’ ayarın...

İl Sağlık Müdürlüğü’nün kılık kıyafet düzenlemesine tepki gösteren SES Aksaray Şubesi Kadın Meclisi,...