Sağlık işçisi kadınlar SF işçilerini ziyaret etti
Sağlık-İş İzmir Kadın Komisyonu 8 Mart öncesi 136 gündür direnen SF işçisi kadınları ziyaret etti. Ziyarette kadın mücadelesinin önemine vurgu yapıldı.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) İzmir Kadın Komisyonu 8 Mart öncesi Deriteks Sendikasına üye oldukları için işten atılan ve 136 gündür Gaziemir Serbest Bölge önünde direnin SF Tekstil işçileri ziyaret etti.

Sağlık-İş İzmir Kadın Komisyonu adına konuşan Efsun Kesal, tüm kadınların sorunlarının ortak olduğunu söyleyerek çözümün de bir arada olmaktan geçtiğini ifade etti. Hangi iş kolu olduğu fark etmeksizin kadınların sorunlar yaşadığını anlatan Kesal, “Baskılara karşı direnen, çaba harcayan, dur demek isteyen tüm kadınların birlikte ne kadar güçlü olduğunu gördük. Bu birlikteliği görmek bizleri umutsuzluktan sıyırıyor. Bu gidişe dur diyebilmeyi daha da arttırabileceğimizi düşünüyorum. Bugün burada direnen kadınlar güçlüler ve fakındalar. Onların direnişi hepimize örnektir” diye konuştu.

KADINLARIN ZİYARETİ BİZE GÜÇ VERİYOR
SF işçisi kadınlar ise, ziyaretlerin kendilerine destek verdiğini özellikle kadınlar ziyaretlerine geldiği zaman daha güçlü oldukları söyledi. “Kadınlar vazgeçmeden direnip örgütlenmeli. Biz burada örgütlenmenin ne kadar önemli olduğunu öğrendik ve kadınlar birbirlerine sahip çıktığı zaman bir şeyleri başarabildiğini gördük” diyen SF işçi kadınlar 7 Mart cumartesi günü saat 15.30’da Gaziemir Serbest Bölge önünde yapılacak 8 Mart kutlamasına tüm kadınları davet etti.

İlgili haberler
SF Trade Tekstil’in güler yüzlü direngen kadınları

SF Trade Tekstil işçisi kadınlar hakaretlere, kötü çalışma koşullarına, ağır baskılara karşı sendika...

Kadınlar SF işçilerini ziyaret etti: Asla yalnız d...

İzmir’de sendikalı oldukları için işten atılan ve işe geri dönmek için direnişe geçen SF Tekstil işç...

İzmir Kadın Platformu SF Tekstil direnişçisi kadın...

İzmir Kadın Platformu 8 Mart’a giderken İzmir’de sendikalı oldukları için işten atılan ve işe geri d...