7 yıldır şiddet gören kadın sesinin duyulmasını istiyor
7 yıldır eski erkek arkadaşı R.K.’nin şiddetine maruz kalan R.D., şikâyet dosyanın emniyette bekletilmesine tepki göstererek, ‘Sesimiz duyulsun, bir an önce bu kişi için işlemler başlatılsın’ dedi.

İzmir Karabağlar’da 23 yaşında R.D., 7 yıldır sistematik şekilde şiddet gördüğü eski erkek arkadaşı R.K’den şikayetçi olsa da R.D.’nin avukatı dosyanın polis elinde ilerlemediğini anlattı. R.D’nin avukatı aynı zamanda kuzeni ve seslerinin duyulmasını isteyerek, “Biz bu kişinin bir an önce ifadesi alınıp Savcılığa sevk edilmesini istiyoruz. Kuzenimin başına bir şey gelmeden koruyucu önlemler alınsın” dedi.

7 yıldır eski erkek arkadaşı tarafından fiziksel ve psikolojik şiddet gören R.D., yıllardır ölüm tehditleri alıyor, takip ediliyor, şiddet sırasında video kaydı alınıp şantaj yapılıyor. Bunlarla yıllardır mücadele eden R.D., “Ölmem mi gerek?” diye soran kadınlardan sadece biri. Avukatı aracılığıyla sesini duyurmaya çalışan R.D., “Sesimiz duyulsun, bir an önce bu kişi için işlemler başlatılsın” diyor.

‘DOSYADA 1 HAFTADIR İLERLEME YOK, İFADESİ BİLE ALINMADI’

R.D’nin avukatı ise yaşanları şöyle anlatıyor: “R.D., lisede birlikte olduğu eski erkek arkadaşı tarafından 7 yıldır sistematik bir şekilde fiziksel ve psikolojik şiddet görüyor. Defalarca hastanelik edildi. En son yine öldürmekle ve ailesine zarar vermekle tehdit ediyor, bir konuşalım diyor. R.D. de bu yüzden kabul ediyor ve evine gidince bir odaya kapatılıp 2-3 saat süren bir şiddet görüyor. Videoya da alınıyor. Sonra şahsın ailesi polis çağırıyor, çünkü şahıs kendi ailesini arayıp da R.D’nin kanlar içindeki görüntüsünü gösteriyor. Polise ihbar ediliyor ve o şekilde kurtuluyor. 1 hafta oldu bu olay yaşanalı, darp raporu aldık, polise gidip ifade verdik ancak dosya polislerin önünde. 1 haftadır ilerleme yok. Şüpheli sıfatıyla ifadesi bile alınmadı” dedi.

Tehditlerin devam ettiğini, birçok telefondan R.D’ye ulaşmaya çalıştığını dile getiren avukatı, “Bir gün önce de ailesiyle yaşayan R.D.’nin evine yanına erkek arkadaşlarını da toplayarak gidiyor, tehdit ediyor. 3 aylık koruma kararımız var ancak siz de biliyorsunuz bu kararlar kağıt üzerinde kalıyor. Bu dosya soruşturma numarası bile almıyor. Bu şahıs bundan cüret alıyor” diye konuştu.

DAHA NE OLMASI GEREKİYOR?

R.D’nin yıllardır sosyal ve iş yaşamını derinden etkileyen R.K’nin elini kolunu sallaya sallaya gezmesine tepki gösteren avukat, “Daha ilk ifadesini bile vermedi. Biz sesimizi duyulmasını istiyoruz. Darp raporu için dahi hastaneye baskı yapıyoruz. İlk muayene raporumuz var elimizde. R.D’nin başına daha ne gelmesi gerekiyor? Bu kişi için gerekli işlemler yapılmalı, R.D. için koruyucu önlemler alınmalı. Biz bu kişinin bir an önce ifadesi alınıp Savcılığa sevk edilmesini istiyoruz” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...

Sözleşme uygulanmadı, Zeliş yıllarca şiddet sarmal...

Zeliş’in yıllar boyunca yaşadığı şiddet kadınları şiddetten koruyan İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayı...

Flört şiddeti nedir?

Kadınlar için korkutucu bir deneyim! Korkmayın... Ama flört şiddetinin şiddete açılan kapılarından b...