5 yıldır eşinden boşanmak için mücadele veren Meryem Karalök gözaltına alındı
5 yıldır eşinden boşanamayan ve ‘Artık kurtulmak istiyorum’ diyen Meryem Karalök, bir duruşmada kendisine tahrikte bulunan eşine çantayla vurduğu gerekçesiyle gözlatına alındı, mahkemeye çıkarıldı.

Şiddet görmesine, tehditler almasına rağmen 5 yıldır eşinden boşanamayan ve “Artık kurtulmak istiyorum” diye isyan etmesi ile gündeme gelen Meryem Karalök, eşinin şikayeti üzerine çağrıldığı karakolda gözaltına alınarak mahkemeye çıkarıldı. Karalök hakkında duruşmaların birinde kendisine sözlü tahrikte bulunan eşine çanta ile vurduğu için yaralamadan verilen 150 gün hapis cezasının 3 bin lira para cezasına çevrildiği öğrenildi. Kararda yer alan ifadesinde Karalök’ün eşinin çantanın kendisine değdiğini belirterek yaralandığını iddia ederken “Erkeklik gururum incindi” dediği, mahkeme verdiği kararda çantayı silah sayarak ceza verdiği öğrenildi. Karalök’ün tutuklanması söz konusu.

5 YILDIR BOŞANAMIYOR

Eşinin imam nikahı ile başka bir evlilik yapmasına ve şiddet görmesine rağmen bir türlü eşinden boşanma kararı alamayan Karalök, bu mağduriyetine 3 bin lira ara cezası eklenmesine tepki göstererek para cezasını ödemediği için hakim karşısına çıkarılıyor.
Meryem Karalök 5 yıl önce eşinden boşanmak için dava açmış, 3 yıl önce ret kararı veren Adana 7’nci Aile Mahkemesi, evlilik birliğinin onarılamayacak şekilde sarsıldığını ispatlaması gerektiğini gerekçe göstermişti. 5 yıl önce açtığı davanın istinaf sürecinde eşinin imam nikahı ile başka bir evlilik yaptığını elindeki fotoğraflarla gösteren Karalök, “Artık kurtulmak istiyorum” şeklindeki isyanı ile gündeme gelmiş, Karalök boşanmak için yeniden dava açmıştı.

İlgili haberler
Evliliği boyunca şiddet görmesine rağmen boşanamıy...

Evliliği boyunca şiddet gören, 5 yıldır boşanmak için hukuk mücadelesi veren Meryem Karalök bir türl...

Boşanmak istediği için kurşunlanan Sibel Köse: Ada...

Manisa 3. Kitap Fuarına katılan yazarlardan biri de boşanmak istediği eşinden şiddet gören Sibel Kös...

Boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürülen Hafi...

Boşanmak aşamasındaki eşi tarafından katledilen Hafize Kurban’ın cinayeti davasının ilk duruşma tari...