2,5 yaşındaki Suriyeli çocuğa istismar
Baskın seçim kararı verilmeden hemen önceki en önemli tartışma gündemlerinden biri çocuk istismarıydı. Gündemin üstü örtüldü, istismar devam ediyor...

Antalya Kumluca'da, düştüğü iddiasıyla Kumluca Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen 2.5 yaşındaki çocuğu muayene eden doktor, çocuğun cinsel istismara uğradığından şüphelendi. Durumu jandarmaya bildirdi. Hastaneye gelen jandarma ekibi, çocuğu hastaneye getiren A.A. adlı erkek şüpheliyi gözaltına aldı. Suriyeli çocuğun ailesinin, A.A.'nın serasında işçi olarak çalıştığı öğrenildi. Soruşturmayı derinleştiren jandarma olayla ilgili oldukları şüphesiyle G.E. ve A.Y. adlı 2 erkek şüpheliyi de gözaltına aldı.

Kumluca Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan kız çocuğu ambulansla Antalya'ya sevk edilirken, olayla ilgili cumhuriyet savcılığı ve jandarma tarafından soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

Hatırlatalım, baskın seçim kararı verilmeden hemen önceki en önemli tartışma başlıklarından biri çocuk istismarıydı. 

- İstanbul Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sadece 5 ayda, yaşları 18’in altında 115 hamile çocuğun başvurduğu tespit edilmiş, yasalara göre çocukların durumunun polise bildirilmesi zorunlu olduğu halde hastanenin bu bildirimleri yapmadığı ortaya çıkmıştı.

- Adana'da ve Antalya'da çok küçük yaşlardaki çocukların istismar edilmesi kamuoyunda büyük bir tepki yaratmış, hükümet bunun üstüne "idam ve hadım" tartışmasını ortaya atarak tepkileri dindirmeye çalışmıştı. 

- Ülkede çocuk istismarı tablosunun geldiği noktanın ne kadar vahim boyutlara ulaştığı ortaya çıkmıştı. 

Araya baskın seçim tartışmalarının girmesi, çocuk istismarında gelinen noktanın vahametini tartışmanın önüne geçti geçmesine ama... Çocuklar istismar edilmeye, gelecekleri ellerinden alınmaya devam ediyor...

ÇOCUK İSTİSMARINI AKLATMAYACAĞIZ
Çocuk istismarıyla ilgili ülke tablosunu, adaletsiz yargı kararı örneklerini, çocuk istismarını engellemek için gereken etkili koruma ve adalet mekanizmalarının nasıl olması gerektiğine dair tartışmaları, uzman görüşlerini, kadınların yazdığı mektupları, yürüttükleri tartışmaları ve çocuk istismarıyla mücadele eden kadınların yaptıkları etkinlikleri BURADAN takip edebilirsiniz.
İlgili haberler
Zina, idam, hadım... Çocukları bir de devlet eliyl...

Çocuk istismarını zinaya, hadıma, idama bağlamak, iktidarın çocukları çocuk olmaktan çıkaran, kadınl...

Çocuk istismarını aklatmayacağız!

Bu karanlık tablonun daha fazla çocuğun hayatına kast etmesini engellemek için, yetkililere gerçek s...

EMEP’ten kampanya: Çocuk istismarını aklatmayacağı...

‘Çocuk İstismarını Aklatmayacağız’ diyerek ülke genelinde kampanya başlatan EMEP, hükümetin hadım, i...