25 KASIM 2022 | Balıkesir’de kadınlar sokağa çıktı
Balıkesir ilçelerinde ve mahallelerde kadınlar sokağa çıktı, taleplerini haykırdı.

BURHANİYE

Balıkesir Burhaniye’de de kadınlar 25 Kasım eylemi gerçekleştirdi. AKP-MHP ittifakının Mirabal kardeşleri katleden Trujillo diktatörlüğünü aratmayan politikalar sürdürdüğünü söyleyen Burhaniyeli kadınlar, tekçi, gerici, cinsiyetçi, militarist ve homofobik uygulamalar ve politikalara karşı mücadele çağrısı yaptı.


BANDIRMA
Bandırma Emekçi Kadın Platformu çağrısıyla kadınlar Bandırma Cumhuriyet meydanında bir araya geldi. Bir araya gelen kadınlar Sokak tiyatrosunda İran’da ahlak polisi tarafından öldürülen Mahsa Amini’yi canlandırıldı. Eyleme katılan kadınlar şiddete karşı sözlerini kısa ifadelerle bildirdiler.

,

BALIKESİR

Balıkesir merkezde Balıkesir Kadın Platformunun organizasyonda kadınlar Salih Tozan Kültür merkezi önünden davul ve düdükleri ile sloganlar atarak Alihikmet Paşa Meydanı’na yürüdü. Burada Balıkesir Kadın Platformu adına açıklamayı okuyan Aynur Atsan şunları söyledi: “Kadınların çalışma hayatına daha fazla katılması için kreş, yaşlı bakımevleri, engelli merkezleri, otizm ve alzheimer konukevleri gibi olanaklar sağlanmalıdır. Böylece kadınların üzerindeki bakım yükü azaltılmalıdır. Tarım sektöründe kadının kayıt dışı çalışmasını, iş güvencesizliğini, düşük ücreti, barınma sorunlarını ortadan kaldıracak politikalar uygulanmalı. Sosyal bakım alanlarına yatırım yaparak sadece kadınlara istihdam sağlanmadığı, çarpan etkisiyle erkeklere de istihdam sağlandığı konusunda toplum bilinçlendirilmeli. Yerel yönetimlerin yetki alanı içindeki işyerlerinde kadın istihdamını teşvik edecek uygulamalar yaygınlaştırılmalıdır.”

EDREMİT-ALTINOLUK

Kadınlar Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Kadınlar, “25 Kasım kadınların diktatörleri al aşağı etmek için birlikte mücadele ettikleri bir gün. Biz de eşit özgür, şiddetsiz, insanca bir yaşam için yükselen mücadelenin bir parçası olacağız” dedi.

GÖMEÇ

İlgili haberler
25 Kasım 2022 | İstanbul'da kadınlar yasaklara rağ...

25 Kasım Kadın Platformu kadınları şiddete karşı yan yana durmak ve ses çıkarmak için Taksim Tünel'e...

25 KASIM 2022 | İzmir'de kadınlar eşitlik, özgürlü...

İzmir'de bugün kentin pek çok yerinde kadınlar eylem, etkinlik ve açıklamalarla sokakta olacak.

25 KASIM 2022 | Eşit, özgür, şiddetsiz bir yaşam i...

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Gününde kadınlar pek çok ilde sokakta... İl i...