24 saat içinde 2 kadın şiddete uğradı; bir kadın şiddet yüzünden hayatını kaybetti
İzmir ve İstanbul'da iki kadın boşandığı ve boşanmaya çalıştığı erkekler tarafından saldırıya uğradı. Adana'da 28 Ağustos'ta evli olduğu erkeğin saldırısına uğrayan kadın dün akşam hayatını kaybetti.
ADANA

Adana'nın Yumurtalık ilçesinde Murat Dürüst, evi terk eden eşi Ayşe Dürüst'ü sokak ortasında parke taşı ile darbetti. Başına aldığı darbelerle ağır yaralanan kadın, hayatını kaybetti.

Olay, 28 Ağustos'ta akşam saatlerinde Dervişiye Mahallesi, Atatürk Caddesi’nde meydana geldi. Murat Dürüst, bir süre önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle evini terk eden eşi 2 çocuk annesi Ayşe Dürüst ile sokak ortasında karşılaştı. Evi terk etme meselesi yüzünden başlayan tartışma ile Dürüst, kaldırımdan aldığı parke taşı ile kadına vurmaya başladı. Çevredekilerin müdahalesi ile eşinin saldırılarından kurtarılan kadın için sağlık ve polis ekipleri çağrıldı. Çevredekilerin linç girişimde bulunduğu Murat Dürüst, polis tarafından gözaltına alındı.

Başına aldığı darbelerde ağır yaralanan Ayşe Dürüst, Yumurtalık Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Adana Şehir Hastanesi'ne sevk edilen Ayşe Dürüst, dün akşam hayatını kaybetti. Cenaze otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırılırken, Murat Dürüst gözaltına alındı. Dürüst, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

İSTANBUL

Kağıthane'de 4 çocuk annesi kadının eski eşi, çocukları zamanında getirmedi. Eski eşinin evine çocuklarını almaya giden kadına çocukları eşi tarafından gösterilmedi. Daha sonra kadın eski eşinin sevgilisi ve kuzeni tarafından darbedildi. Sosyal medyadan video paylaşarak yardım isteyen kadın, "Eski eşim beni orada silahla kovalamıştır. Ben sadece şunu istiyorum. Ben de diğer kadınlar gibi ölmek istemiyorum. Ben yaşamak istiyorum" dedi.

Kadın videoda 'Eski eşim çocuklarımın görüş gününün dışına çıktığı için ben çocuklarımı almaya gittim. O sırada eski eşimin sevgilisi ve kuzeni tarafından darbedildim. Şok oldum. Dizimden bir ameliyat geçirdiğim için insanların bana saldırışını sineye çektim. Ben şuna inanıyorum. 4 çocuğumun psikolojisini bozmuş olabilirler; ama ben adalete inanıyorum ve güveniyorum. Bu videonun sonunda ellerinden kurtulduktan sonra eski eşimin gelmesiyle o da beni darbetti" ifadelerini kullandı.

İZMİR

Geçtiğimiz gün öğleden sonra Ödemiş'in Atatürk Mahallesi'nde Özkan Karabıyık boşanma aşamasında olduğu kadın Esin Karabıyık ve onun yakını Ebru Duvar'a bıçakla saldırdı. Ardından Özkan Karabıyık aynı bıçakla intihar etti. Saldırı sonrası Duvar ve Özkan Karabıyık hayatını kaybetti, Esra Karabıyık'ın ise tedavisi sürüyor.

Kaynak: DHA
Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından vurulan...

Boşanma aşamasındaki Okan Paşalı tarafından vurulan Ahsen Nur Paşalı, 'Ölmek istemiyorum. Nefes alma...

Kadına şiddetin üç dayanağı: Yoksulluk, eşitsizlik...

İktidarın eşitlik karşıtı söylemleri, kadını ailenin sınırlarıyla ele alan politikaları, yargının şi...

Bursa ve İstanbul'da iki kadın sokakta darbedildi

İstanbul ve Bursa'da iki kadın sokakta darbedildi, Tekirdağ'da bir kadın eşi tarafından darbedilerek...