Bursa ve İstanbul'da iki kadın sokakta darbedildi
İstanbul ve Bursa'da iki kadın sokakta darbedildi, Tekirdağ'da bir kadın eşi tarafından darbedilerek öldürüldü.

İstanbul Avcılar’ın Tahtakale Mahallesi’nde otomobilden inen aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu grup bilinmeyen bir nedenle yakınları olduğu iddia edilen bir kadınla tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Çevredekiler tarafından cep telefonuyla kaydedilen olayda tartışmaların hedefindeki kadın şiddete uğrayınca "anne" diye bağırmaya başladı.

Saldırı anı cep telefonu ile kaydedilirken kadına saldıran şüphelilerden biri, sürükleyerek kadını otomobile götürdü. Şiddet burada da devam etti. Yoldan geçen bir polis aracı saldırıya aldırış etmeyerek yoluna devam etti.
Bir süre sonra kadının darbedildiğini fark eden bir kişi grubun yanına geldi. Kadını darbeden kişi bu kez de saldırıyı engellemeye çalışan kişiyi darbetti. Gruptaki diğer kişiler de saldırıyı engellemeye çalışan kişiye saldırdı. Bir süre sonra kadını darbeden kişi otomobiline binerek kaçtı.

BURSA’DA BİR KADIN DARBEDİLDİ

Bursa'da ise H.K. adlı kadın önceki gün sabah saatlerinde erkek arkadaşı S.B. tarafından otomobilden indirilip sokak ortasında darbedildi. Yere savrulan kadın, kendisini savunmak amacıyla telefonunu S.B’nin yüzüne telefonunu fırlattı. O anlar, bir sitenin güvenlik kamerasına yansıdı.

Olayın ardından H.K., emniyete giderek S.B.'den şikayetçi oldu. Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile içi ve Kadına Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, S.B’yi gözaltına aldı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

TEKİRDAĞ'DA EŞİNİ ÖLDÜREN H.D. YAKALANDI
Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde yaşayan Elif Dim, H.D. tarafından darbedilerek katledilmişti. Bu sabah saatlerinde cinayet sonrası kaçan H.D Karacakılavuz Mahallesi’nde yakalanarak gözaltına alındı.
Cinayetin ardından evden çıkan H.D., mahallede kahvede oturan 17 yaşındaki oğlunun yanına giderek, "Anneni öldürdüm, eve git bak" dedikten sonra ayrıldı. Eve giden oğlu annesinin cansız bedenini bulunca durumu polise bildirdi.Eşini öldürdükten sonra kaçan H.D., izini kaybettirdi.
Jandarma, bu sabah saatlerinde H.D.'yi Karacakılavuz'da motosikletiyle giderken takibe alıp, durdurdu. Motosikletten inen H.D., yanında taşıdığı bıçağı boğazına dayayıp teslim olmamak için bir süre direndi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül