‘1 Ağustos’ta sosyal medyada, 5 Ağustos’ta meydanlardayız’
Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Kampanya Grubu: ‘İstanbul Sözleşmesi’ni uygula diyerek 1 Ağustos’ta sosyal medyada 5 Ağustos’ta sokaklardayız.’

Ülkenin dört bir yanından kadınlar sözleşmenin yürürlüğe girmesinin yıl dönümü olan 1 Ağustos’ta sosyal medyada, sözleşmenin iptalinin AKP MYK’sında tartışılacağının düşünüldüğü 5 Ağustos’ta da sokakta eylemde olacaklar.  

İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve farklı pek çok ilde forumlarla bir araya gelen kadınlar, 1 Ağustos günü ortak bir sözle sosyal medyada sözleşmenin kadınlar için neden önemli olduğunu anlatıp, AKP MYK’sına seslenecek. 5 Ağustos’ta da pek çok ilde “sözleşmenin iptalini tartışma, şiddeti durdur, İstanbul Sözleşmesi’ni uygula” demek için sokakta olacaklar.

İstanbul’da 26 Temmuz’da gerçekleşen forumun ardından bir araya gelen kadınların yer aldığı “Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula” Kampanyası bileşenleri de yaptıkları açıklamayla “Haklarımızın gereklerinin yerine getirildiği, tehdit altında hissetmediğimiz bir yaşam için İstanbul Sözleşmesi’ni uygulatalım!” dedi. 1 Ağustos ve 5 Ağustos’ta gerçekleşecek eylemleri İstanbul’da da gerçekleştireceklerini açıkladı ve kadınlara çağrı yaptı: “Sözleşmenin yürürlüğe girmesinin yıldönümü olan 1 Ağustos Cumartesi günü, Eşitlik İçin Kadın Platformu ve diğer illerdeki kampanyaların ortaklığında sosyal medyada haklarımızdan vazgeçmeyeceğimizi bir kere daha vurgulayacağız. Broşürlerimizle, el ilanlarımızla İstanbul sokaklarında olacak, haklarını korumak isteyen tüm kadınlarla yan yana geleceğiz. 5 Ağustos, AKP MYK’sında İstanbul Sözleşmesi’nin iptalinin gündeme geleceği ifade ediliyor. Bir parti MYK’sında ülkedeki tüm kadınları ilgilendiren bir kararın verilebiliyor olmasına itirazımız var! 5 Ağustos Çarşamba günü, kadınların talebini bir kez daha yüksek sesle dile getirmek için, saat 19:00’da Kadıköy Beşiktaş İskelesi’nde buluşacağız.”

İzmir’de de kadınlar 5 Ağustos 2020’de saat 18:30’da Alsancak ÖSYM önünde toplanarak Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne yürüyecek. 

İlgili haberler
İstanbul'da kadınlar engellere rağmen İstanbul Söz...

Abbasağa Parkı’nda İstanbul Sözleşmesine dönük saldırılara karşı forum yapmak isteyen kadınlar polis...

İzmirli kadınlar kararlı: ‘İstanbul Sözleşmesi Yaş...

İzmir’de kadınlar ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır, Vazgeçmiyoruz’ kampanyasıyla kazanılmış haklarının k...

Eşitlik İçin Kadın Platformu: Sözleşmeden çekilme...

Eşitlik İçin Kadın Platformu, iktidara seslenerek İstanbul Sözleşme’den çekilme kararı alınırsa, kad...