Çiğli ve Bornova’da kadınlar 5 Ağustos eylemine çağrı yaptı
Çiğli ve Bornova’da kadınlar 5 Ağustos eylemine çağrı yaparak ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır, vazgeçmiyoruz’ diyerek bildiri dağıttı.

Çiğli Kadın Platformu (ÇİKAP), “İstanbul Sözleşmesi yaşatır, vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesini uygula” şiarı ile Çiğli Merkez Kasaplar Meydanı’nda bir stant açtı.  

Stantta, İstanbul Sözleşmesi’ni anlatan bildiriler dağıtıldı. Yaklaşık 500 bildirinin dağıtıldığı stantta İzmir’de 5 Ağustos Çarşamba günü saat 18.30’da yapılacak olan eyleme çağrı yapıldı.

ÇİKAP önümüzdeki günlerde İstanbul Sözleşmesi ile ilgili semtlere de aydınlatma çalışması ve Çiğli Merkez de bir basın açıklaması yapacak.


BORNOVA KADIN PLATFORMU: İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR, VAZGEÇMİYORUZ

Bornova Kadın Platformu da İstanbul Sözleşmesi hakkında bilgilendirme ve “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır, Vazgeçmiyoruz” kampanyası kapsamında 5 Ağustos’ta gerçekleşecek eyleme çağrı bildirilerini dağıttı. Bornova pazar yerinde dağıtım yapan kadınlar, sözleşmenin kaldırılma girişimlerine karşı mücadele çağrısı yaparken, halkın ilgisi fazlaydı. Şiddetin tüm biçimlerine eşitlik temelinde yaklaşan, kadınları şiddete karşı devlet güvencesi altına alan sözleşmenin kaldırılmasının kadın cinayetlerini, kadına yönelik şiddeti daha da artıracağına dikkat çeken kadınlar, bildiri dağıtımının yanı sıra sözlü ajitasyonla da çağrı yaptı.


İlgili haberler
Eşitlik İçin Kadın Platformu: Sözleşmeden çekilme...

Eşitlik İçin Kadın Platformu, iktidara seslenerek İstanbul Sözleşme’den çekilme kararı alınırsa, kad...

‘1 Ağustos’ta sosyal medyada, 5 Ağustos’ta meydanl...

Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Kampanya Grubu: ‘İstanbul Sözleşmesi’ni u...

İzmirli kadınlar kararlı: ‘İstanbul Sözleşmesi Yaş...

İzmir’de kadınlar ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır, Vazgeçmiyoruz’ kampanyasıyla kazanılmış haklarının k...