Etkinlik başlangıç: 29 Ağustos 2020 14:00
Bitiş: 29 Ağustos 2020 17:00
Yer: İzmit Necati Gençoğlu Kültür Merkezi
Kocaeli İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifi, günlerdir sürdürdüğü çalışmanın ardından düzenleyecekleri forumla kadınlarla bir araya geliyor. Sözleşmenin doğru bir şekilde anlaşılması ve uygulanması talebiyle kadınlarla yan yana gelecek İnisiyatif, çok sayıda siyasi parti, dernek, oda ve kadın mahalle muhtarlarıyla görüştü, şehir merkezinde bildiri dağıtıp basın açıklaması yaptı.
29 Ağustos Cumartesi günü saat 14.00’te İzmit Necati Gençoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek forum öncesi bir çağrı metni yayımlayan Kocaeli İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifi üyesi kadınlar, şunları söyledi:
”İstanbul Sözleşmesi, şiddetin önlenmesi ve şiddet mağdurlarının korunması için devletlere yol haritası çizen ve atılması gereken somut adımlar konusunda kılavuzluk eden uluslararası bir sözleşmedir. Irk, renk, dil, din, siyasi veya başka tür görüş, ulusal veya sosyal köken, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, sağlık durumu, engellilik, medeni hal, göçmen veya mülteci veya başka bir statü nedeniyle ayrımcılık yapmaksızın insanı korur.
‘DOĞRU BİR ŞEKİLDE ANLAŞILSIN VE UYGULANSIN’
İstanbul Sözleşmesi’nden imzanın çekilmesi gündemi üzerine bu kentte yaşayan kadınlar olarak bir araya gelerek kurduğumuz Kocaeli İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifi ile sözleşmenin doğru biçimde anlaşılması ve uygulanmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Çıktığımız bu yolda kadınlarla birlikte çoğalmanın gücünü yaşıyoruz.
Biz kadınlar biliyoruz ki İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılması sadece kadınların değil tüm toplumun meselesidir.
Etkin kovuşturmanın yapılmaması şiddetin özendirici nedenidir.
Türkiye’de her yıl yüzlerce kadın erkekler tarafından öldürülüyor. 10 kadından 4’ü en az 1 kez fiziksel veya cinsel şiddete uğruyor. Şiddete uğrayan her 100 kadından sadece 7’si bunu polise bildiriyor. Bildirilen ihbarların en ez yüzde 42’sinde kadınlar şiddet failleri ile barıştırılıyor ya da hiçbir işlem yapılmıyor. Savcılık toplam şiddet vakalarının yalnızca yüzde 4’ünde devreye giriyor. Savcılığa taşınan çok az sayıdaki şiddet vakasının yüzde 21’i mahkumiyet kararıyla sonuçlanıyor. Yani her 1000 şiddet failinden sadece 8’i mahkum oluyor, 992 fail ise hiçbir ceza almadan hayatına devam ediyor.
Toplumsal vicdanımızı yaralayan bu çarpıcı istatistikler gösteriyor ki kadınlar olarak seslerimize ses olmak için yaşamlarımıza sahip çıkma sorumluluğu taşıyoruz.
İstanbul Sözleşmesi’nin ve 6284 sayılı Yasa’nın etkin uygulanması için, şiddetin olmadığı bir dünyada eşit ve özgür bireyler olarak yaşamak için kadınlar olarak birlikte mücadeleyi büyütmenin çok önemli olduğunun farkındayız.
‘HAYATLARIMIZI VE HAKLARIMIZI KORUYALIM’
Kocaeli İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifi olarak temel hak ve özgürlüklerimiz için, gücümüzü birliğimizden alarak “İstanbul Sözleşmesi” konulu bir forum düzenliyoruz. 29 Ağustos 2020 Cumartesi günü, 14.00-17.00 saatleri arasında İzmit Necati Gençoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştireceğimiz foruma kentimizde ki tüm kadınlar davetlidir.
Gelin hep birlikte şiddetsiz bir yaşamı kendi ellerimizle kurmak için İstanbul Sözleşmesinin anlamını, önemini birlikte konuşalım tartışalım. Hayatlarımızı, haklarımızı korumak için yapabileceklerimizi birbirimizden güç alarak belirleyelim.
Yaşasın Kadın Dayanışması!”
İlgili haberler
KSDM: İstanbul Sözleşmesi tartışmasının muhatabı k...
Sığınaklar ve Da(ya)nışma Merkezleri Kurultayı Bileşenleri yaptıkları açıklamayla Sözleşme ile ilgil...
EŞİK: İstanbul Sözleşmesi’nin tek bir maddesinden...
312 kadın ve LGBTİ+ örgütünün bir araya geldiği Eşitlik İçin Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi’ne...
Kadınlar seslendi: Aklama yargıla, İstanbul Sözleş...
"Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesi Uygulansın" İstanbul Kampanya Grubunun çağrısıyla...
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.