‘Zatürre aşısını iki ay sonunda parayla olabildim, Kovid-19 aşısından umutsuzum’
340 liraya zatürre aşısı yaptıran emekli öğretmen Adile: Aşı bulunmuyorsa her yerde olmaması gerekmiyor mu? Parayla var ama parası olmayan ne yapacak? Kovid aşısında bize sıra zor gelir.

Merhaba,

Ben öğretmen emeklisiyim. Devletten zatürre aşısı için gün aldım, iki ay bekledim. Baktım gelmiyor, kalp hastası olduğum için kış iyice bastırmadan bir an önce yaptırmak istedim. Bir daha aile hekimime sordum, hâlâ bekliyoruz deyince eczaneye yöneldim. Depolara sordurdular, sonunda buldular ama bana 340 liraya sattılar. Aile hekimliğinde zatürre aşımı yaptırdım. Zatürre aşısı bulunmuyorsa her yerde olmaması gerekmiyor mu? Parayla var ama parası olmayan ne yapacak? Hani bu dönemde kronik rahatsızlığı olanlar ve 65 yaş üstüne devlet aşı yapıyordu? Artık inanmıyor ve güvenmiyorum.

AŞIDA BİZLERE ZOR SIRA GELİR

Kovid aşısından umutlu değilim. Bizlere zor sıra gelir ya da yine parası olan aşı olur olmayan da ölür. Çünkü az sayıda geliyor ve iki doz şeklinde yapılıyor. Ayrıca kafamızda birçok soru var. İkinci dozu ne kadar süre sonra yapılıyor? Belirlenen sürede yapılacak mı? Verilen süre aralığında yapılmazsa o aşının ne kadar koruculuğu olacak? Vatandaşların tümüne aynı zaman sürecinde yapılırsa ancak o zaman faydasının olacağına inanıyorum.

‘65 YAŞ ÜSTÜ OLARAK EV HAPSİNDE BİR SUÇLU GİBİ HİSSEDİYORUM’

65 yaş üstü bizlere uygulanan kısıtlama bana göre hiç doğru değil. Bizi koruma değil de cezalandırma gibi geliyor bana. Günde üç saat ise çok kısa bir süre. 65 yaş üstü çalışmak zorunda olan vatandaşlar da var üstelik. İşe gitmiyorsa bile okula giden çocuklar, ailede çalışan kişiler var. Zaten aile içerisinde çalışanlar onlara bulaştırmaz mı? Bunları düşündükçe kendimi ev hapsine alınmış bir suçlu olarak hisediyorum ve bu ne zamana kadar devam edecek belli değil. Psikolojimiz bozuldu en vahimi de bu. Hepimiz için iki hafta veya bir ay tam olarak kapanma olursa ancak o zaman başa çıkabiliriz. Vatandaşını aç ve açıkta bırakmadan onlara gerekli yardımı yapan bir devlet anlayışını bekliyoruz. Vergi veriyoruz. O vergiler bu zor zamanda vatandaşa dönebilirse bu salgınla ancak o zaman başa çıkılabilinir. Bilim Kurulu ve Türk Tabibleri Birliğinin verdikleri bilgiler doğrultusunda hükümetin bunlara uyması gerekiyor, Bilim Kurulunun hükümete değil.


İlgili haberler
İşçi kadınlar aşıyı tartışıyor: Talebimiz net, her...

Salgında en çok etkilenenlerin maddi durumu iyi olmayanlar ile işçi ve emekçiler olduğunu söyleyen k...

Herkese ücretsiz, yeterli miktarda aşı… Hemen!

İktidara duyulan güvensizlik, çelişkili açıklamalar, halka şeffaf bilgi verilmemesi aşıya güveni aza...

Sağlık Ocaklarından Aile Hekimliğine ne değişti?

Sağlık Ocağı sisteminden Aile Sağlığı Merkezlerine geçişin özellikle kadınların ve çocukların sağlığ...