'Yargının harekete geçmesi için ölmem mi gerekiyor?'
Ayrıldığı bahane edilerek ölüm tehditlerine maruz bırakılan Melek Ertekin: 'Öldürülme görevimin büyük oğluma verildiği söylenerek tehdit ediliyorum. Yargının harekete geçmesi için ölmem mi gerekiyor'

Melek Ertekin'in, boşandığı erkeğin mahkeme kararına rağmen çocuklarını kendisine göstermemesi ve kendisini ölümle tehdit etmesi üzerine Adana Ekmek ve Gül grubu bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Ertekin, yaşadığı şiddet nedeniyle ayrıldığı eski eşi Metin Sarıkaya’nın, mahkeme kararına rağmen Temmuz ayı boyunca üç çocuğunu yanına almasına engel olduğunu ve 6 yaşındaki çocuğu başka bir adrese kaçırdığını ifade etti. Sarıkaya’nın ayrıldığı günden beri kendisini sürekli tehdit ettiğini belirten Ertekin, son olarak Sarıkaya’nın kendisini öldürme görevini büyük oğluna verdiği şeklinde tehditlerde bulunduğunu söyledi.

Melek Ertekin, bu tehditlere rağmen koruma talebinin reddedilmesine tepki göstererek, "Ölmem mi gerekiyor?" diye sordu. Ertekin, çocuklarına kavuşmak için mücadelesine devam edeceğini belirterek, yaşadığı tehdit ve şiddetin sona ermesi için yetkililerden adalet ve koruma talep etti.

'ÇOCUK ESİRGEMEYE VERİLMESİNLER DİYE BABALARINDA KALMALARINA RAZI OLDUM'

Melek Ertekin, 13 yıl dini nikahla yaşadığı Metin Sarıkaya’dan 2019 yılında önce ayrıldı. Çocuklarını da alarak kaçmak zorunda kalan Ertekin, ayrıldığı erkekten tehditler aldığı için koruma kararları ile sürekli saklanarak bir hayat yaşamak zorunda kaldı. 2021’de geçirdiği Covid nedeni ile Sarıkaya’dan çocuklara bakmasını istedi. Hastalığın 10 gününü yoğun bakımda geçirdiğini anlatan Ertekin, “Çocuklar ortada kaldığı için vermeye mecbur kaldım” dedi.

Basın açıklamasında Ekmek ve Gül adına konuşan Av. Sevil Aracı’nın aktardığına göre, 28 Ağustos 2023’te çocuklarını almak için gittiği Antalya’da fail erkek Melek’e şiddet uygulayarak parmağını kırdı, Melek KADES uygulamasını kullanarak şikayette bulununca çocukları ile birlikte kurtarıldı. Ancak bu sefer de çocuklarla iletişim kuran Metin Sarıkaya, çocukların kavgaları sırasında birbirlerini yaralamalarını, anneleri yapmış gibi gösterip çocukların annelerinden alınmasını sağladı.

Konu ile ilgili konuşan Anne Melek Ertekin, kendisine oynanan bir oyun sonucunda çocukların çocuk esirgeme kurumuna verilmesine karar verildiğini, bunu istemediği için babalarına teslim edilmelerine onay vermek zorunda kaldığını söyledi.


'KÜÇÜK ÇOCUK KAÇIRILDI'

Av. Sevil Aracı, çocukların velayetine dair Adana 6. Aile Mahkemesinde davanın devam ettiğini belirtti. Geçici velayet sahibi olan Sarıkaya’nın, Melek Ertekin’in Temmuz ayı boyunca çocuklarını görme hakkını engellediğini ve annenin 8 Temmuz’da Antalya’ya giderek kolluk kuvvetlerine başvurduğunu aktardı. Ertekin, polis eşliğinde çocuklarının kaldığı eve gitti ancak çocuklardan 14 ve 12 yaşındaki iki çocuk anneleriyle gitmek istemedi.6 yaşındaki küçük çocuksa evde yoktu. Büyük çocukların anneleri hakkında babaları tarafından yalan bilgilerle doldurulduğunu, küçük çocuk E.’nin ise Sarıkaya tarafından bilinçli olarak kaçırıldığını ve Diyarbakır’da olduğunun iddia edildiğini, ancak aslında çocuğun Antalya2da saklandığını dile getiren Aracı, babanın ihtiyati tedbir kararına aykırı davrandığını vurguladı.

ÖLÜM TEHDİDİNE RAĞMEN KORUMA YOK

Ertekin’in sürekli tehdit altında olduğunu ve can güvenliğinden endişe ettiğini belirten Aracı, Sarıkaya’nın “Ölmek istemiyorum” çığlığı ile ülke gündemine oturan Emine Bulut’un katledilmesini hatırlatarak “Seni Emine Bulut’tan beter ederim” şeklinde tehditler savurduğunu, buna rağmen koruma talebinin ‘Yeni bir olay yok’ denilerek reddedildiğini söyledi.

6284 UYGULANSIN, KORUMA KARARI VERİLSİN

Aracı, İstanbul Sözleşmesi’nden kaynaklanan 6284 sayılı yasanın iktidar tarafından hedefe konulması nedeniyle koruma taleplerinin mahkemelerce reddedildiğini belirtti. Melek Ertekin’in yanında olduklarını dile getiren Aracı, yetkililere seslenerek şiddet faillerinin durdurulması için adalet talep etti. "Neden mahkeme kararlarına uyulmadığında bu husus denetlenmiyor ve sorumlular cezalandırılmıyor? Bizler bir an önce kız kardeşimiz Melek Ertekin için adalet istiyor, kendisine 6284 sayılı yasa gereği koruma kararı verilmesini ve çocuğunu görmesinin sağlanmasını talep ediyoruz” dedi.

ADALET İSTİYORUM

Ayrıldığı erkeğin çeşitli şekillerde tehditlerde bulunduğunu ve bu tehditler nedeni ile suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren Ertekin, “Bu ilk basın açıklamam değil. Önceki basın açıklamalarımda avukatlarım konuşmuştu. Gizlilik kararım nedeniyle ben konuşamamıştım. Ama artık susmayacağım. Çünkü benim arkamda koruyacak bir devlet kalmadı. Benim ölmem mi gerekiyor? Bu kadar suç işlemiş bir adamdan korunmak istiyorum, adalet istiyorum ve en küçük çocuğumun bir an önce yanımda olmasını istiyorum," dedi.

Fotoğraflar: Volkan Pekal/ Evrensel

İlgili haberler
8 Mart'ta tehdit edilen güvenlik görevlisi kadın 1...

Göztepe Marmaray İstasyonunda güvenlik görevlisi olan Gülhan Karadereli, 2 yıldır kendisini taciz ed...

Özgecan'ın şüpheli ölümünde 'mermi' ile tehdit idd...

Özgecan Usta’nın terastan düşerek ölümüyle ilgili Bartu Can Akkışla’nın yargılandığı davada, baba Ke...

AYM, tehdit edilen kadının tedbir talebinin redded...

Anayasa Mahkemesi, iki erkek tarafından tehdit edilen Nuriye Ayhan Altıner isimli kadının tedbir tal...