Sevilay Karlı'nın ailesi: 'Adalet istiyoruz, sesimizi duyun'
Boşandığı erkek tarafından öldürülen Sevilay Karlı davasının ilk duruşması 9 Mayıs'ta görülecek. Sevilay'ın ailesi adaletin sağlanmasını ve seslerinin duyulması istiyor.

Hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı, boşandığı erkek tarafından öldürülen Sevilay Karlı davasının ilk duruşması 9 Mayıs'ta görülecek. Sevilay'ın annesi Güllü Karlı ve babası Celal Karlı, adaletin sağlanmasını istiyor, kadınlardan dayanışma bekliyor.

9 Mayıs günü görülecek duruşma için Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği saat 11.00'de İstanbul Anadolu Adliyesi önünde buluşmaya çağırıyor.

NE OLMUŞTU?

Sevilay Karlı, can güvenliği olmadığına dair boşandığı Ümit Karlı hakkında uzaklaştırma kararı aldırmıştı. Ümit Karlı'nın, Sevilay'a attığı mesajlarda işe giderken onu öldüreceğini söylemesi üzerine Sevilay'ın 9 Ocak'ta Karlı'yı şikayet etmişti. Elinde delil olarak da ses kaydı olan Sevilay'ın yaptığı şikayete dair sanığın suçu kabul etmemesi gerekçe gösterilerek "Kovuşturmaya yer yoktur" kararı verilmiş ve bu kadar Sevilay Ümit Karlı tarafından öldürüldükten sonra 15 Mart'ta Sevilay'ın evine tebliğ edilmişti.

İlgili haberler
Esenyalı'da kadınlar katledilen Sevilay Karlı için...

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği, boşandığı erkek tarafından katledilen Sevilay Karlı ve katledilen...

Boşandığı erkek tarafından öldürülen Sevilay Karlı...

Hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı, boşandığı erkek tarafından öldürülen Sevilay Karlı davasının...

Bir kadın cinayetinin anatomisi | ‘Ölüm fermanı’ c...

Hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı, boşandığı erkek tarafından öldürülen Sevilay Karlı’nın ısrar...