Savaş karşıtı aktivist Anastasiia erkek arkadaşı tarafından öldürüldü
Rus savaş karşıtı aktivisti Anastasiia Emelianova, yaşadığı evde erkek arkadaşı tarafından katledildi. Anastasiia'nın arkadaşları, onun öldüğünü ölümünden dört gün sonra öğrenebildi.

20 Eylül’den beri kendisinden haber alınamayan Anastasiia Emelianova, erkek arkadaşı tarafından öldürüldü. Anastasiia Emelianova, Rusya’da savaş karşıtlığından dolayı tutuklanma tehlikesiyle Türkiye’ye gelmişti.

POLİS VE KONSOLOSLUK DESTEK OLMADI

Erzurum’da yaşamaya başlayan Emelianova’dan haber alamayan arkadaşları, aynı gün kayıp ihbarı verdi. Ancak hâlâ haber alınamamasından dolayı 23 Eylül’de polise daha sonra ise Rusya Başkonsolosluğuna başvurdu. Kosa Media isimli sitede yayımlanan makaleye göre Emelianova’nın arkadaşları uzun süre kendisinden haber alamadığında İstanbul’da bir polis karakoluna gittikleri, ancak Emelianova’nın yabancı olmasından dolayı polis veri tabanında bulunmadığını bu yüzden arama başlatamayacakları cevabını aldıkları belirtildi. Arkadaşları, Rusya Başkonsolosluğu'na başvuru sonrasında Emelianova’nın 20 Eylül günü öldüğünü öğrendi.  Rusya Başkonsolosluğunun Emelianova’nın ölümüne dair bilgi sahibi olduğu ancak ailesinin dahi buna dair bilgilendirilmediği öğrenildi.

KADINLAR OLAYIN ARAŞTIRILMASINI İSTİYOR

Fail Nizar A., 20 Eylül günü Emelianova ile tartıştığını ve kırılan masadan düşen cam parçasıyla Emelianova’nın yaralandığını söyledi ancak daha sonra kadını kendisinin "yanlışlıkla" yaraladığını itiraf ettiği belirtildi. Kadını yaraladıktan sonra komşulardan yardım isteyen Nizar A. olay günü göz altına alındı, daha sonra çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Rusya'dan ve Türkiye'den kadınlar ve kadın örgütleri yaşanan olaya dair sosyal medyada #AnastasiiaEmelianova hashtagiyle tepki gösterdi, olayın detaylıca araştırılmasını talep etti.

İlgili haberler
Kadın cinayeti davalarında yargının durumu

Nevin Yıldırım kararı nasıl değerlendirilmeli? Mahkeme Name Öztürk için ne diyecek? Kadın davalarınd...

Savaş kıskacında kadınlar

Feminist Akademisyen Cynthia Enloe savaşın kadınlar üzerindeki etkilerini ve ataerkinin kadınlara bi...

Şiddetten kaçan göçmen kadınların hikayesi...

Göçmenler bu ülkenin bir parçası artık, birlikte yaşayacağız ve birlikte daha güzel bir hayat için m...