"Pembe Metrobüs" yerel seçim vaadi oldu
Kadınların tepkisine neden olan kadını toplumsal alandan ayrıştırmak anlamına gelen kadınlara özel toplu taşıma yeniden gündemde. Saadet Partisi İBB Başkan adayı Birol Aydın, "Pembe Metrobüs" vadetti

Kadın örgütlerinin, kadını ayrıştırmak, kadınların kamusal alanları kullanımını, seyahat özgürlüğünü kısıtlamak, kadınların toplumsal alandaki varlığını “tehdit” haline getirmek anlamına geldiği için tepki gösterdiği kadınlara özel toplu taşıma yerel seçim öncesi yeniden gündeme geldi.

Saadet Partisi İBB Başkan adayı Birol Aydın Ümraniye'de katıldığı aday tanıtım toplantısında İstanbul için belirledikleri ulaşım vaadlerini anlatan Birol Aydın, İstanbul'da ulaşımın, toplu taşımanın en yoğun olduğu saatlerde balık istifi yolculuklar yapıldığını öne sürerek, "Bütün İstanbulluları bu çileden kurtarmamız elzemdir. Ama kalıcı çözümü ortaya koyana kadar hürmete en layık 65 yaş üstü büyüklerimizi, engellilerimizi ve kadınlarımızı bu çileden çekip çıkaracağız. Onlar için o saatlerde özellikle alternatif bir ulaşım imkanı sağlayacağız. Bunun adı Pembe Metrobüs’tür" dedi.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
5 maddede ‘pembe otobüse, metrobüse, trambüse’ ned...

Tacize, istismara çözüm diye sunulan “pembe otobüs, trambüs, metrobüs” gibi ilginç ulaşım araçları g...

5 maddede 'Kadın Üniversiteleri'ne neden karşıyız?

Erdoğan’ın talimatıyla ‘Kadın Üniversitesi’ 2021 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda yer alarak res...

TTB 'kadın hastaneleri' söylemini değerlendirdi |...

TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, TTB Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu ve TTB Ok...