ODTÜ öğrencileri kadın cinayetlerine karşı yürüdü
ODTÜ'de öğrenciler kadın cinayetlerine karşı üniversitede yürüyüş düzenledi. Öğrenciler 100. yıl semtine doğru yürüyüşlerini sürdürdü.

ODTÜ öğrencileri kadın cinayetlerine karşı bugün yurtlar bölgesinde toplandı.

"Öfkeliyiz, isyandayız" sloganıyla üniversitede düzenlenen eylem büyüyerek kampüs dışına taştı.

"Kadın yaşam özgürlük" sloganlarıyla yürüyen yüzlerce öğrenci, ODTÜ'den çıkarak 100. Yıl semtinde eylemi sürdürdü.

Mahalleliye çağrıda bulunan öğrenciler "100. yıl uyuma, ışıkları aç kapa" sloganları attı.

MÜCADEMİZİ BÜYÜTECEĞİZ: İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN VAZGEÇMİYORUZ

100. Yıl Pazar yerinde öğrenciler basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında İkbal ve Ayşenur'un katledilmesinin sebebinin faillere korku yerine güven veren cezasızlık ortamı olduğu söylendi:

"Bizler bugün burada kadın cinayetlerine karşı olan öfkemizi haykırmak için ve faillerden hesap sormak için toplandık. Kadın cinayetlerinin tek sorumlusunun cinayetin failleri olmadığını biliyoruz. Asıl sorumlular, AKP iktidarı ve onun kadınları hedef gösteren, toplumsal cinsiyet eşitliğine ve yaşama düşman söylem ve politikalarıyla körüklediği kadın düşmanlığıdır.  

Kadınları ve LGBTİ+ları erkek şiddetinden koruyan, kadının beyanını esas alan, onların can güvenliğini sağlayan, yani kadınları ve LGBTİ+’ları 'yaşatan' İstanbul Sözleşmesinin ve 6284 sayılı Yasa'nın göz ardı edilmesi ve CİTÖB’ün işlevsizleştirilmesi de kadınların ve LGBTİ+’ların yaşamlarını güvence altına alan önemli mekanizmaların yok edilmesi anlamına gelmektedir. Bu durum, kadınların yaşamlarını tehdit eden cezasızlık ortamının daha da derinleşmesine yol açmaktadır."

"İkbal’in, Ayşenur’un ve daha nice kadının katledilmesinin asıl sebebi ise faillere korku yerine güven veren bu cezasızlık ortamıdır. Kampüslerde, evlerde, sokaklarda, alanlarda, bütün yaşam alanlarımızda bizleri tehdit eden erkek adalet, failleri koruyor ve aklıyor. AKP’nin ve onun kampüsümüzdeki tezahürü olan kayyım rektörün tüm baskıcı, gerici ve yaşamın her alanını bizlere dar eden politikalarına karşı, emek ve yaşam eksenli dayanışma hattını kurarak güvenli yaşam alanlarımızı yaratmaya, kampüslerden sokaklara sesimizi yükselterek tüm ayrımcı karanlığınızdan kurtulana kadar mücadelemizi sürdürmeye ve büyütmeye devam edeceğiz. Bizler tüm öfkemiz ile, faillere bu korku atmosferini yaratmak için devam ettirdiğimiz mücadelemizi burada da vurguluyoruz, İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz!"