Nurtepe'de kadınlar Narin için buluştu
Nurtepe Güzeltepe Kız Kardeşlik Köprüsü'nün çağrısıyla kadınlar Nurtepe Metro İstasyonu önünde Narin ve kaybolan tüm çocukların akıbetini sormak için buluştu.

Nurtepe Güzeltepe Kız Kardeşlik Köprüsü'nün çağrısıyla kadınlar Nurtepe Metro İstasyonu önünde Narin ve kaybolan tüm çocukların akıbetini sormak için buluştu. "Narin'in katili, istismar düzeni", "Devlet uyuma, katilleri yargıla" sloganları atan kadınlar Narin'in ölümünden sorumlu tüm kişilerin bulunması ve yargılanmasını istedi.

Kadınların eyleminde iktidarın Narin'in kaybolması ve öldürülmesine dair kamuoyuna açıklamada bulunmaması, AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun sözlerine tepki gösterildi. Çocuk cinayetlerinin politik olduğu vurgulandı.

Kadınlar basın açıklamasında Narin'in ölümünün sorumlularını bir kez daha sorarken "Narin yaşam hakkını elinden alan acımasız ve vahşi bir karanlık bir sürece kurban edilmiştir; Sıla bebek gibi, Eylül gibi, Leyla gibi, Müslüme gibi ve kayıp olup akıbeti belli olmayan binlerce çocuk gibi" ifadeleri kullanıldı.

İktidarın aile odaklı politikalarının kadın ve çocukların hayatları pahasına sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, "Faillere ödül gibi cezalar veren, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddeti cezasız bırakan, soruşturmaları etkin şekilde yürütmeyen erkek adaletin tüm temsilcileri bu cinayetten sorumludur" denildi. 

Kadınlar Narin'in katledilmesi sürecindeki bütün sorumlular ortaya çıkarılana, en ağır cezayı alana kadar ve çocukların güvenle yaşayacağı ortamlar yaratılana kadar mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
EMEP: Çocukları koruyacak önlemleri uygulamayanlar...

EMEP 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunmasının ardından açıklama yaptı.

Narin için de susmayacağız, Nurcan için de

Nurcan Arslan cinayetinde Yargıtay faile verilen cezayı 3. kez bozdu, Nurcan Arslan için adalet müca...

Narin cinayetinde yeni delil: 'Daha ölmemiş' mesaj...

Soruşturmada alınan ifadelerde adı geçen Narin Güran'ın amcası Fuat Güran'ın eşi gözaltına alındı. 1...