Nurtepe ve Güzeltepeli kadınlar tacize karşı buluştu
Nurtepe ve Güzeltepe Mahallesi'nden kadınlar yaşadıkları mahallelerde artan tacize karşı bir araya geldi.

İstanbul'da Güzeltepe ve Nurtepe Mahallesi'nde yaşayan kadınlar, mahallede artan taciz olaylarına karşı "Tacize ve şiddete karşı bir aradayız! Güvenli mahalleleri birlikte yaratacağız!" pankartıyla bir araya geldi. Kadınlar Güzeltepe Meydan'da buluşup basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını Filiz Vural okudu. 

KADINLAR RESMİ MAKAMLARA BAŞVURAMIYOR

Vural konuşmasında Türkiye'de kadına yönelik şiddetin ve cinsel saldırı suçlarının arttığını ifade ederek mahallede yaşanan taciz olaylarına karşı birlikteliklerini pekiştirmek için bir araya geldiklerini ifade etti. Vural, "Biliyoruz ki 2023 yılı itibari ile cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlarda yargıya taşınmış 243 bini aşkın vaka var. Bu sayı var olan taviz ve cinsel şiddet vakalarının çok çok altında. Kadınlar yaşadıkları tacize ve şiddete karşı devlet kurumlarına gitmekten çekiniyor. Çünkü yaşadığı tacizi ve şiddeti anlattığında bir karşılığı olmadığını ve kadının suçlandığını görüyor; failin ceza almadığı sonuçlarla karşı karşıya kalıyor" dedi.

Tacizin ve şiddetin kadınların kaderi gibi onlara dayatıldığını söyleyen Vural, mahallede yaşanan taciz olayının ilk ve son olmayacaklarını bildiklerini ve mahallenin daha güvenilir olması için mücadele etmekten, kız kardeşleriyle dayanışma içinde olmaktan bir adım geri durmayacaklarını dile getirdi.

Vural, "Çocuklarımızın ve kendimizin güvende hissedeceği mahalleler ve sokaklar biz bir arada durursak mümkün olabilir. Çağrımız duyarlı mahalle halkına, kız kardeşlerimize. Bir arada olalım ve bu tacizlere sessiz kalmayalım. Biliyoruz ki bunlar münferit olaylar değil" diyerek yaşanılabilir mahalleleri yaratmak için dayanışmayı büyütmeye çağırdı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül


İlgili haberler
Nurtepe ve Güzeltepeli kadınlar tacize karşı güven...

Nurtepe ve Güzeltepeli kadınlar mahallelerinde gerçekleşen taciz olaylarının son bulması için 26 Tem...

Nurtepe Güzeltepeli kadınlar: Tacize sessiz kalmay...

Nurtepe Güzeltepe Kız Kardeşlik Köprüsü Dayanışması, mahallelerinde gerçekleşen sistematik tacize ka...

Nurtepeli ve Güzeltepeli Kadınlar 8 Mart'ta bir ar...

Nurtepeli ve Güzeltepeli kadınlar 8 Mart günü, 'Yoksulluğa, şiddete, sömürüye karşı hayatı yeniden k...