Muğla Büyükşehir Belediyesi 'Gece Kreşi' uygulaması başlatıyor
Muğla Büyükşehir Belediyesi, gece vardiyasında çalışan ve çocuklarını bırakabilecek bir yer bulamayan kişiler için Gece Kreşi projesi başlatıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, gece vardiyasında çalışan ve çocuklarını bırakabilecek bir yer bulamayan kişiler için Gece Kreşi projesi başlatıyor. Ön taleplerin toplanmaya başladığı projenin ilk uygulanacağı yer Menteşe ilçesindeki Emineller Gündüz Bakımevi olacak.

Birgün Ege'nin aktardığına göre Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, projeye dair "Gece çalışan karı-koca doktor, hemşire ya da işçilerimiz var. Bu aileler çocuklarını bırakacak yer bulamıyor. Mevcut kreşlerimizi düzenleyerek gece de hizmet vermesini sağlayacağız. Bu uygulamayı ilk olarak Menteşe ilçemizde başlatacağız ve ihtiyaçlara göre diğer ilçelere yayacağız. Gece vardiyasında çalışanlar da çocuklarını güvenle bırakabilecek. Bu hizmetin çalışan aileler için iyi bir hizmet olacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Gece Kreşi projesine başvuracak olan ve 22-66 aylık çocukları olan kişiler "https://mugla.bel.tr/gecekresi" adresinden ön başvuru yapabiliyor.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
24 saat açık, ücretsiz kreş haktır!

Sağlık emekçisi kadınlar 24 saat açık, ücretsiz kreş talep ediyor. Saatlerce nöbet tutan ve çocuklar...

Ege Üniversitesinde kreş mücadelesi kazandı

Tasarruf tedbirleri kapsamında Ege Üniversitesinin kreşinin kapatılması kararı geri çekildi. Daha ön...

Küçükçekmece’de 115 kadınla anket | ‘Kreş ve sosya...

Küçükçekmece Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, İkitelli ve Mehmet Akif Mahallelerinde kadınlarla...