Ege Üniversitesinde kreş mücadelesi kazandı
Tasarruf tedbirleri kapsamında Ege Üniversitesinin kreşinin kapatılması kararı geri çekildi. Daha önce uygulanan ücret politikasının da aynen devam edeceği duyuruldu.

Ege Üniversitesinde çalışan işçi ve emekçilerin tepkisini çeken Ege Üniversitesi kreşinin kapatılması kararı geri çekildi.

Üniversite yönetimi tarafından bugün personellere duyuru yazısı gönderildi.

Duyuruda şu bilgilendirme yer aldı: “Üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sosyal Tesisler Şube Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren Anaokulu ve kreş işletmesinin faaliyetleri 11.6.2024 tarihli Sosyal Tesisler Yönetim kurulunun kararına istinaden Üniversite yönetim kurulunun 25.6.2024 tarihli kararı ile Rektörlüğün İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığına devredildiği belirtildi.”

Anaokulu hizmet binalarının yeni dönemde faaliyet göstermek üzere modernize edildiği, tefrişatlarının yenilendiği, boya, bakım ve tadilat işlemlerinin yapıldığı bilgisi verildi.

Yazıda, "Anaokulu Üniversite personelimiz personelinin çocuklarına sağlıklı ve modern bir ortamda yeni eğitim döneminde de hizmet vermeye devam edecektir" denildi.

Anaokulu hizmetinden faydalanmak isteyen üniversite personeli için daha önceden uygulanan ücret politikasının da aynen devam edeceği duyuruldu.

Fotoğraf: Pixabay

İlgili haberler
'Ege Üniversitesinde kreş için mücadele eden emekç...

Ege Üniversitesi kreşinin kapatılmaması için mücadele eden emekçilere destek: Kreş hakkımız!

Ege Üniversitesi'nde emekçiler kreşin kapatılmasın...

Ege Üniversitesi'nde bulunan kreşin 'zarar etme' gerekçesiyle kapatılmasına emekçilerin tepkileri sü...

Ege Üniversitesi çalışanları: Kreş hakkımızdan vaz...

Ege Üniversitesi’nin kurum kreşini kapatma kararının ardından kurum kreşinin özelleştirilmesi de gün...