Kocaeli Kadın Platformu: 'Çocuklarımızın sesi olmaya devam edeceğiz'
Kocaeli Kadın Platformu, istismara karşı basın açıklamasında buluştu. Yapılan açıklamada 'Geleceğimizi bu karanlık zihniyete gömenler ile mücadele etmeye devam edeceğiz' denildi.

Sultanbeyli’de 15 kişi tarafından cinsel istismara uğrayan A. A. için bir araya gelen Kocaeli Kadın Platformu basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ağabeyi cinayet suçundan cezaevinde olan 13 yaşındaki A.A. önce okul arkadaşı tarafından cinsel istismara uğrayarak kayda alındı. Söz konusu görüntüler bir ilçeye yayıldı. 15 kişi çocuğa şantaj yaparak çocuğu istismar etti. Sistematik istismara karşı İzmit Belediye İşhanı önünde basın açıklamasını gerçekleştiren Kocaeli Kadın Platformu olaya ilişkin “Bizler her şeye rağmen geleceğimizi bu karanlık zihniyetle karartanlara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Çocuklarımıza, kadınlara adil bir yaşam hakkı sağlanana dek asla durmayacağız. Çocuklarımızın sesi olmaya devam edeceğiz.” dedi.

İSTİSMARDAN ÇOCUKLAR SORUMLU TUTULUYOR

Basın açıklamasında “Sultanbeyli’de 13 yaşındaki bir kız çocuğu defalarca cinsel saldırıya uğruyor ve çocuğun sesini kimse duymuyor. Aradan geçen yıllar sonra hâkim karşısına çıkarılan sanıklar ise cezadan kurtulmak için avukatlarıyla birlikte onu tehdit ediyor ve tüm sorumluluğu anneye yükleyerek işin içinden sıyrılmaya çalışıyorlar” denildi.

'YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ'

"Devlet Çocuk Hakları Sözleşmesi ve Çocuk Koruma Kanunu çerçevesinde görevini yerine getirmeli" denilerek devam eden açıklamada “Devlete, tüm yetkililere bir kere daha sorumluluklarını hatırlatıyoruz: Devletin asli görevi, çocukların cinsel istismara maruz kaldığı şartları ortadan kaldırmak, koruyucu-önleyici hizmetleri kurumsallaştırmaktır. Bunun yerine TCK103 ile çocuğun istismarına evlilik yoluyla affı belli aralıklarla gündeme taşıyan, çocukların eğitim yaşamının dışında kalmasına, eğitimin dinselleşmesine yönelik düzenlemeleri hızla hayata geçiren, İstanbul sözleşmesine göz diken, çocuk hakları sözleşmesi hükümlerini görmezden gelen iktidar sahipleri her gün bedenlerine, varoluşlarına uzanan eller karşısında yalnız bırakılmaya çalışılan çocukların, kadınların veballerini taşıyor. Biz hesap sormaktan vazgeçmeyeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Her gün bir çocuğun, bir kadının taciz ve istismar edilmesine, ölümüne şahit olunduğu ifade eden açıklama şu şekilde devam etti: “Bu ülkede çok uzağa gitmeye gerek yok. Daha 2 gün önce Pazar gecesi Gölcük'te 18 yaşında bir çocuk daha koparıldı hayatından. Bugün burada şiddete, tacize, istismara uğrayan çocuklarımızın ve kadınlarımızın sesine ses olmak, haykırışlarını daha güçlü duyurmak, yeter artık demek için toplandık. Hukukun üstünlüğünü bu sefer hep birlikte çocuğun çığlığı üzerinden konuşalım. Kadın ve çocukları koruyamadığınız yasalarınızı da konuşalım. Sesimizi çıkarmazsak eğer bu utancın altında tüm insanlığımızı kaybedeceğiz. Bizler her şeye rağmen geleceğimizi bu karanlık zihniyete gömenler ile mücadele etmeye devam edeceğiz.” 

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
GÜNÜN ÖNERİSİ: Çocuk istismarından haberdarsanız b...

Çocuk istismarından, ihmalinden kuşkulanıyor ya da bunu biliyorsanız istismarın durması ve çocuğun k...

Bir cinayetin anatomisi: Aile boyu şiddet, istisma...

Babasını öldüren Ömer Ali Kuru'nun anlattıklarından kışkırtılmış erkekliğin, ikiyüzlü aile anlayışın...

İstismarın Görünmeyen Yüzü

Çocuk ve Haklarını Koruma Platformu, GFK Türkiye tarafından yapılan “Duygusal İhtiyaçlara Yönelik An...