Kadın işçiye hastanede cinsel saldırı iddiası
Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan temizlik işçisi bir kadının mesai saatlerinde birçok kez cinsel saldırıya uğradığı iddia edildi.

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan temizlik işçisi bir kadının mesai saatlerinde birçok kez cinsel saldırıya uğradığı iddia edildi. Saldırı, mental rahatsızlığı olan kadının hamile kalmasıyla ortaya çıktı. Gebelik sonrası ortaya çıkan cinsel saldırıya ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldı ancak failler ile kadın aynı hastanede çalıştırılmaya devam ediliyor.

‘KADIN İÇİN KORUYUCU BİR ÖNLEM ALINMIŞ DEĞİL’

Hastanedeki iddialara ilişkin bilgi veren SES Şişli Şube Yöneticisi ve Hastane Çalışanı Muhsin Uysal, fail ve mağdurun hâlâ aynı alanlarda çalıştığını anlatarak “Olayı bir fail başlatıyor. Sonra görüntülerini kaydediyor. Bu videoyu elde edenler şantaj yoluyla kadına cinsel saldırıda bulunuyor. Saldırıların hepsi hastanede gerçekleşiyor. Kadın halen çalışıyor, kadını koruyucu herhangi bir önlem alınmış değil. Kadın aynı zamanda teşhir edildi. Failler ise ne açığa alındı, ne tedbiren başka bir yere görevlendirildi” dedi.

‘ADLİ VE İDARİ SÜREÇ BAŞLATILDI’

Cinsel saldırının ilk 3-4 ay önce gündeme geldiğini anlatan Uysal “Sendika olarak bizim yeni haberimiz oldu. İş yeri temsilcimiz başhekim yardımcısıyla bir görüşme sağladı. Başhekim yardımcısı olayları doğruladı ve adli, idari soruşturma başlatıldığını, kadının bir kadın doğum uzmanına sevk edildiğini, tıbbi yardımda bulunduklarını söyledi” dedi.
Prosedürün işletilmesi hususunda eksiklikler olduğunu ifade eden Uysal, “Özellikle temizlik personelinden sorumlu olan müdürlerin bu meseleyi yeterince ciddiye almadığını görüyoruz. Kadının başka bir hastanede çalışan ağabeyinin idareye ihbarıyla yaşananları öğrenmelerinden ihmalkar olduklarını anlıyoruz. Bu kadar zamanda emekçiyi korumak adına bir adım atılmaması mağdurun teşhir olmasına sebep olmuştur. Failler ve mağdura halen aynı yerde mesai yaptırılması akıl tutulmasıdır. Açığa alma, uzaklaştırma gibi tedbirler uygulanmamıştır. Bu durum mağdur kadının yaşam hakkını da riske atmaktadır. Müdürlerin bu kadar hassas bir konuda adli ve idari soruşturma başlatmaktan başka bir sorumluluk hissetmemesini liyakatsizliğin bir sonucu olarak değerlendiriyorum” dedi.

Faillerden birinin ablasının savcı olarak görev yaptığı da hastanede sağlık emekçileri arasında konuşulan iddialar arasında.

'HASTANENİN BİR SÜRÜ YERİNDE KAMERA VAR'

Aynı hastanede çalışan bir sağlık emekçisi ise şöyle konuştu: "Olay hastanede yaşanıyor. Hastanenin bir sürü yerinde kamera var. Kamu binası, her yerde güvenlik var. Duyunca çok üzüldük."

HASTANE YÖNETİMİ BİLGİ VERMEDİ

Hastaneyi bilgi almak için aradığımızda yetkililerin toplantıda olduklarını, geri dönüş yapacaklarını bildirdiler. Geri dönüş yapan olmadığında tekrar hastaneyi aradık, operatör yetkililerin telefon numarasını bağladı ama açan olmadı.

Fotoğraf: Evrensel