Hilal Kar’ın faili 83 gündür bulunamıyor
Diyarbakır'da Hilal Kar'ı öldürdükten sonra kayıplara karışan Mehmet Demirhan 83 gündür bulunamıyor. Dava avukatı Eda Kar Burakmak soruşturmanın etkin yürütülmediğini söylüyor.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 23 Haziran’da Hilal Kar’ı katlettikten sonra kayıplara karışan Mehmet Demirhan 83 gündür yakalanmadı. Kar’ın kuzeni ve aynı zamanda dava avukatı Eda Kar Burakmak, cinayetin üzerinden aylar geçmesine rağmen failin firari olmasının, soruşturmanın etkin yürütülmediğini düşündürdüğünü dile getirdi.

‘ETKİN SORUŞTURMA YÜRÜTÜLMÜYOR’

Demirhan’ın 83 gündür kaçak olduğunu hatırlatan Burakmak, bulunması için GPS takibi, telefon sinyalleri, güvenlik kamerası görüntüleri ve HTS kayıtlarına bakılması gerektiğini söyledi. Failin hala kayıp olmasının soruşturmanın etkin yürütüldüğüne dair şüpheleri beraberinde getirdiğini belirten Burakmak, “Düşük profilli işlerde çalışarak ve akrabalarının yardımıyla izini kaybettirdiği anlaşılmaktadır. Kolluk kuvvetlerinin daha etkin çalışarak, teknolojik takip yöntemlerini kullanarak, failin yerini tespit etmesi gerekmektedir. Ayrıca, failin akrabaları ve tanıdıkları ile irtibata geçilerek, bu kişilere yönelik gerekli yasal işlemlerin yapılması önem arz etmektedir” dedi.

Hilal Kar’ın daha önce fail tarafından şiddette maruz kaldığının da dosyaya eklendiğini kaydeden Burakmak, “Cinayetin planlı bir şekilde işlendiği, olaydan önce failin maktulün çocuğunu alarak ve maktulün diğer çocuğundan kimliğini istemesi gibi hareketlerle hazırlık yaptığı görülmektedir. Olayın gündüz vakti ve birçok görgü tanığı önünde gerçekleşmesi, failin bu konuda cesaretlendirilmiş olabileceğini düşündürmektedir. Failin uzun süre yakalanmamış olması, soruşturmanın etkin yürütülmediğini göstermektedir” diye belirtti.

‘HTS KAYITLARINA BAKILMALI’

Failin irtibatta olduğu kişilerin tespiti için çalışma yürütülmesi gerektiğini söyleyen Burakmak, yardım ve yataklık edenlere yönelik gerekli yasal işlemlerin yapılmasının önemli olduğunu vurguladı. HTS kayıtlarından olay öncesi ve sonrası görüştüğü kişilerin tespit edilerek, soruşturmaya dahil edilmesi gerektiğinin altını çizen Burakmak, soruşturmanın genişletilmesi taleplerinden sonra Licê ilçesinde üç noktada arama yapıldığını ancak sonuç alınmadığını dile getirdi.

‘DOSYA NÖBETÇİ SAVCIDAYDI’

Dosyanın şu ana kadar nöbetçi savcıda olduğunu ve esas savcıya yeni devredildiğini belirten Burakmak, cinayetle ilgili tüm delillerin titizlikle toplanıp görgü tanıklarının ifadelerinin detaylı ve eksiksiz alınmasını ve teknolojik takip yöntemlerinin kullanılarak failin yerinin tespit edilmesini talep etti. Burakmak, “Failin en kısa sürede yakalanarak en ağır şekilde cezalandırılması, toplumda benzer olayların önlenmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Adaletin sağlanması, toplumun huzuru ve güvenliği için elzemdir” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf, kaynak: MA

İlgili haberler
Devlet kontrolünde kadın cinayeti

Ankara’nın Çankaya ilçesinde geçtiğimiz cumartesi günü boşanma aşamasında olduğu Döne Bozdemir'i kat...

Mahkeme kadın cinayetinde İçişleri Bakanlığını kus...

Hakkında koruma kararı aldırdığı boşanma aşamasındaki erkeğin kararı ihlal ettiğini kolluk kuvvetler...

Öldürülen Hilal Kar'ın kardeşi: 5 yaşındaki yeğeni...

Sokakta bir yıl önce ayrıldığı M.D. tarafından vurularak öldürülen Hilal Kar'ın kardeşi, M.D.'nin Hi...