Öldürülen Hilal Kar'ın kardeşi: 5 yaşındaki yeğenim elinde, bir an önce yakalayın
Sokakta bir yıl önce ayrıldığı M.D. tarafından vurularak öldürülen Hilal Kar'ın kardeşi, M.D.'nin Hilal'i çalışmasını istemediği için öldürdüğünü, yeğeninin hâlâ M.D.'nin yanında olduğunu söyledi.

Diyarbakır'da, bir yıl önce ayrıldığı Hilal Kar'ı (33) başından vurup öldüren M.D.'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Hilal'in kardeşi Muhammed Kar, M.D.'nin ablasını, çalışmasını istemediği için öldürdüğünü belirterek "M.D., sabah saatlerinde sokakta ablama 'İşe gitme' diyor. Giderken arkasından sıkıyor. Ablam, çocuğuna bakmak için çalışıyordu" dedi.

23 Haziran'da Bağlar ilçesinde M.D., 6 yıl dini nikahla yaşadığı ve 1 yıldır ayrı olduğu bir çocuk annesi Hilal Kar'a, sokakta yürürken arkasından yaklaşıp tabancayla ateş etti. Kar, başına isabet eden kurşunla yere yığılırken M.D. de kaçtı. Olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenen Hilal Kar'ın cenazesi, adli tıp kurumundaki otopsi işlemlerinin ardından Bağlar ilçesinde Yeniköy Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. Polis ekiplerinin M.D.'yi yakalamak için başlattığı çalışma devam ediyor.

DHA'nın haberine göre Hilal Kar’ın kardeşi Muhammed Kar, M.D.'nin ablasını çalışmasını istemediği için öldürdüğünü ifade ederek, "Biz 6 kardeşiz. Öldürülen en büyük ablamızdı. Ablam Hilal, 6 yıl önce M.D. ile evlendi. Bir çocuğu var. M.D. arada gelip çocuğu alıyordu. En son çocuğunu almaya geldiğinde, çocuğunun kimliğini alıyor. Sabah saatlerinde de ablam işe giderken sokakta ablama 'İşe gitme' diyor. Ablam bir alışveriş merkezinde çocuğuna bakmak için çalışıyordu. M.D. isimli şahıs daha önce uyuşturucudan cezaevinde yattı. Biz bu şahsın bir an önce yakalanmasını istiyoruz. 5 yaşındaki yeğenim de onun yanında. Sıkıntılı bir insan olduğu için yeğenimin hayatından endişeleniyoruz. Bunun ne yapacağı belli olmaz. Lütfen bu şahsı bir an önce yakalayın" diye konuştu.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

İlgili haberler
24 saatte 7 kadın eşleri ya da eski eşleri tarafın...

24 saat içinde 7 kadın eşleri ya da boşandıkları erkekler tarafından katledildi.

‘Kadına yönelik şiddetin failleri cezasız kaldıkça...

Ankara Kadın Platformu, kadına yönelik suçlarda cezasızlığa karşı buluştu: 'Türkiye’de ve tüm dünya...

Hükümet kadınların çalışmasını ‘tali’ görüyor

Hükümetin kadın istihdamı konusundaki yükümlülüklerini içeren genelgede ne vardı, neden değişiklik y...