Giresun’da “Narin için adalet” eylemi: Birlikte mücadele edeceğiz
Giresun’da demokratik kitle örgütleri, öldürülen Narin Güran için “adalet” talebiyle yaptığı açıklamada, “Adaletin bu ülkeye gelmesi için birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

Giresun’da KESK Şubeler Platformu, Eğitim Sen, Eğitim-İş Sendikaları ile birçok demokratik kitle örgütleri öldürülen Narin Güran için adalet talebiyle basın açıklaması yaptı. Açıklamada, adalet için birleşik mücadele vurgusu yapıldı.

Açıklamayı KESK Dönem Sözcüsü Eğitim Sen Giresun Şube Başkanı Yıldıray Bıçak okudu.

Bıçak, “Narin kızımızın öldürülmesi olayında tanık olduklarımızı ilk defa yaşamıyoruz. İkranur’da da bize bunu yaşattılar, Rabia Naz’ımızda da, Leyla yavrumuzda da… Gülistan’da da devreye giren karanlık eller aynıydı, Münevver Karabulut’un vahşice katledilmesinde de. Bu yaşananlar basit bir cinayet vakası değildir. Bunlar; topluma karşı canice bir hisle işlenmiş suçlardır. Bunlar; cezasız kalabileceğini, yanına kâr kalacağını, bu zamana kadar yapanın yanına kâr kaldığını düşünmenin verdiği rahatlıkla işlenmiş suçlardır” dedi.

“YAŞANABİLİR BİR ÜLKE İÇİN MÜCADELE”
“Cezasızlık politikası”nı eleştiren Bıçak, “Bu kadar kötü ekonomik koşullar içinde, geçimimizi sağlayamama endişesi ile yaşarken bu ülkenin insanlarının ilk dertleri ekmek parası değil de adalet ise tek suçlu, iktidardır. Ülkede hiçbir şeyi yönetemeyen, koca memleketi uçuruma sürükleyen iktidar, milleti adeta adalet diye inletiyor. Kaybolan binlerce çocuğu görmüyor. MESEM’lerde öldürülen öğrencilerimizi görmüyor. Katledilen kadınları duymuyor. Sokak hayvanlarını, ağacı, suyu, doğayı katletmeyi kendisi meşrulaştırıyor” diye konuştu.
Mücadele vurgusu yapan Bıçak son olarak şunları kaydetti:

“Sorumluluğumuz büyük. Adaletin bu ülkeye gelmesi için birlikte mücadele edeceğiz. Başka türlü davranmaya hakkımız yok. Bugün birlikte mücadele edip demokratik yollarla bu ülkeyi tekrar tüm vatandaşları için yaşanır bir yer haline getirme zamanı.”

Fotoğraf: Eğitim Sen Giresun Şubesi

İlgili haberler
Narinlerin ölümü üzerindeki örtüyü kaldırmak

Nasıl karıştı sapla saman, nasıl son derece belirgin olan sorumluluklar yok sayılmaya çalışılıyor ve...

Çocukları korumak devletin görevi

Türkiye’de her gün artan çocuk istismarı ve çocuk cinayetleri, toplumsal yapı ve normlarla derinleme...

Bir çocuk cinayetinin anatomisi

Öfkeliyiz, huzursuzuz. Ancak bu öfkemiz ve huzursuzluğumuz hayatı durduracak bir örgütlülüğe kavuştu...