Bursa Kadın Platformu: 'Yasta değil, isyandayız'
Bursalı kadınlar Bursa Kadın Platformunun çağrısıyla cezasızlık politikalarına ve erkek şiddetine karşı ses çıkarmak; katledilen kadınların hesabını sormak için bir araya geldi.

Bursa Kadın Platformunun çağrısıyla kadınlar, 4 Ekim günü fail Semih Çelik tarafından yarım saat arayla katledilen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil için bir araya geldi. 

Basın açıklamasını platform adına okuyan Figen Ovat, bir erkek iki kadını katlederken devletin koruyucu, önleyici ve caydırıcı hiçbir adım atmadığını; Beyoğlu'nda bir kadını taciz eden, saldırıda bulunan erkeklerin suç kayıtlarına rağmen serbest bırakıldığını, faillerin karakollardan elini kolunu sallayarak çıktığını belirterek iktidarın cezasızlık politikalarının kadınların şiddetten uzak bir yaşam kurmalarını olanaksız hâle getirdiğini söyledi. 

Bu iktidarda Gülistan Doku'nun kaybolduğunu, Narin'in şüpheli bir şekilde katledildiğini, Rojin Kabaiş'ten haber alınamadığını, sadece eylül ayında 34 kadının katledildiğini belirten Ovat, kadınların daha nicesinin hesabını sorarak mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Açıklamanın sonuna gelirken sözü alan Dem Parti Muş Milletvekili Sümeyye Boz, "Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans diyenlerin yönetmiş olduğu bu ülkede kadınlar artık ne sokaklarda ne evlerde güvende hissetmiyor. Bu güveni sağlamak biz kadınların direnişi sayesinde olacak" dedi. Boz, "Kadınlar katledilirken, failler devlet tarafından korunurken dayanışmayı büyütmek, isyanı büyütmek temel sorumluluğumuzdur" diyerek dayanışma çağrısında bulundu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Ankara Platformu: 'Hesabını soracağız'

Ankara Platformu İkbal ve Ayşenur için Kolej metrosunda bir araya geldi. Yürüyüş yaparak Sakarya Mey...

Adanalı kadınlar haykırdı: 'Sıradaki biz mi olacağ...

Adana Kadın Platformunun çağrısıyla kadınlar kadın cinayetlerine ve cezasızlığa karşı bir araya geld...

Koruma mekanizmaları yok, kadınlar ölüme mahkum ed...

Artan kadın cinayetleri ve 2 kadının vahşice katledilmesine kadın örgütleri tepkili; "İktidar kadınl...