Boğaziçi Üniversitesinde kadınlar şiddete karşı yaşam zincirinde buluştu
Boğaziçi Üniversitesinde kadınlar, 25 Kasım öncesinde yaşamı savunmak için "şiddete karşı kadın zincirinde" buluştu.

Boğaziçi Üniversitesinde kadınlar, 25 Kasım öncesinde yaşamı savunmak için "şiddete karşı kadın zincirinde" buluştu. Kuzey Kampüs'te bir araya gelen kadınlar, etkinliğe "Geceleri de sokakları da meydanları da terk etmiyoruz" sloganlarıyla başladı.

Kadınlar yuvarlak halinde zincir oluşturdu. Ardından her kadın deneyimlerini paylaştı, bu sistemde değiştirmek istediği bir konuyu söyleyerek yumağı karşısındaki kadına attı. Bu şekilde bir "dayanışma ağı" ören kadınlar; şiddete, savaşa, yoksulluğa, cinsiyetçi akademiye, fail aklayan yargıya, kadın düşmanı politikalara karşı ses çıkardı. Konuşan bir kadın doktora gittiği zaman karşılaştığı cinsiyetçi söylemlerinden, başka bir kadın ise iktidar tarafından önü açılan tarikatler içinde kadınların maruz kaldıklarından bahsetti. Filistin ve Rojova'da direniş gösteren kadınlara dikkat çeken bir başka kadın ise kadınları savaşa karşı ses çıkarmaya çağırdı. Bir başka kadın kız çocuklarının okuldan uzaklaşmasını işaret ederken, ip yumağını attığı bir başka kadın ise maruz kaldığı transfobiden bahsetti.

Kadınlar etkinliği bitirirken 22 Kasım'da Doğantepe parkından başlayarak 19.00'da gerçekleştirecekleri yürüyüşe ve 25 Kasım Kadın Platformunun 25 Kasım saat 16.00'daki yürüyüşüne çağrı yaptı.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Umudunu kaybettiğinde bu kalabalığı hatırla

25 Kasım’da dünyanın dört bir yanındaki kadınlarla sesimiz bir olacak ve yaşadığımız sorunlar karşıs...

Kelebeklerin ömrü üç gün değildir

Mirabel Kardeşlerinden mücadelesinden bugüne... Mademki samuray kılıçlarıyla, sopalarla, tüfeklerle...

Birçok şehirde kadınlar 'Şiddete tolere etmiyoruz!...

Birçok ilde kadınlar, Bakan Derya Yanık'ın pandemide artan şiddetin düzeyine tolere edilebilir demes...